Két dolgozó halálát okozta a repülőgép felrobbant kereke

Két ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült, amikor felrobbant a Delta Airlines egyik repülőgépének kereke az atlantai repülőtéren.

2024. 08. 28. 13:25
A Delta Air Lines Airbus A350-900 típusú utasszállító repülőgépe a görög fővárosban, az Eleftherios Venizelos athéni nemzetközi repülőtér kifutópályáján leszálláshoz való végső megközelítés közben.
A Delta Air Lines Airbus A350-900 típusú utasszállító repülőgépe a görög fővárosban, az Eleftherios Venizelos athéni nemzetközi repülőtér kifutópályáján leszálláshoz való végső megközelítés közben. Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Delta Airlines két dolgozója meghalt, egy pedig súlyosan megsebesült, amikor kerékcsere közben felrobbant a légitársaság egyik repülőgépének egyik abroncsa az atlantai repülőtéren – számol be róla a New York Post amerikai napilap.

A helyi idő szerint hajnalban bekövezkezett robbanás egy reptéri szerelőcsarnokban történt. 

A balesetben érintett gép egy Boeing 757-es, amely Las Vegasból érkezett Atlantába – írja a The Guardian brit napilap.

A légitársaság közleményben fejezte ki részvétét az áldozatok családtagjainak, és hangsúlyozta, hogy együttműködik a hatóságokkal az eset kivizsgálásában. Atlanta polgármestere, Andre Dickens a közösségi médiában fejezte ki részvétét.

Borítókép: A Delta Air Lines Airbus A350-900 típusú utasszállító repülőgépe a görög fővárosban, az Eleftherios Venizelos athéni nemzetközi repülőtér kifutópályáján leszálláshoz való végső megközelítés közben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.