Lefagytak a titkosügynökök?

A helyszínen vizsgálódott a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletet vizsgáló képviselőházi munkacsoport. A törvényhozók többek között arra keresték a választ, hogy ki és miért késlekedett kiadni a tűzparancsot a mesterlövészeknek. Az esemény biztosításában részt vevő titkosügynökök közül legalább ötöt irodai munkára helyeztek át.

2024. 08. 27. 12:33
Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án
Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án (Fotó: MTI/EPA/David Maxwell)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodszor is ellátogatott a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merénylet helyszínére az incidenst vizsgáló kétpárti képviselőházi munkacsoport – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A bizottság vezetője, Mike Kelly pennsylvaniai képviselő szerint a titkosügynökök egy pillanatra „lefagytak”, volt némi szünet a lövések eldördülése és aközött, hogy az illetékesek kiadták a mesterlövészeknek a tűzparancsot. A képviselők ennek a késlekedésnek a felelősét és okát igyekeztek a helyszínen feltárni.

Kelly szerint egyelőre túl korai megmondani, hogy történt-e vétkes hanyagság az ügyben.

A bizottság jelenleg a szövetségi, állami és helyi tisztviselőket kérdezi ki, hogy pontosabb képet kapjanak arról, mi siklott félre július 13-án a Pennsylvania állambeli Butlerben, hogyan történhetett meg a volt elnök elleni merénylet.

A munkában részt vevő egyik képviselő, a katonaként Irakot és Afganisztánt is megjárt Jason Crow coloradói demokrata törvényhozó, szerint a céljuk többek között az, hogy segítsenek helyreállítani az amerikaiak bizalmát abban, hogy vezetőiket megvédik.

A merénylet kapcsán az eseményt biztosító titkosszolgálati ügynökök közül legalább ötöt irodai munkára vezényeltek át – számolt be róla két forrásra hivatkozva az ABC amerikai hírtelevízió. Az érintett ügynökök nem vehetnek részt biztonsági tervek kidolgozásában.

A médium szerint a merényletet követően elrendelt felülvizsgálat több magas rangú tisztségviselőt is érinthet.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án (Fotó: MTI/EPA/David Maxwell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.