Leopárd gyilkolt egy szlovákiai magánállatkertben

A tulajdonos egyedül gondoskodott az állatokról, ahogy a látogatókról is.

Forrás: MTI2024. 08. 23. 17:06
Leopard,In,The,Sabi,Sands,Game,Researve,South,Africa
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leopárd ölte meg tulajdonosát egy szlovákiai magánállatkertben – közölte pénteken a besztercebányai rendőr-főkapitányság hivatalos Facebook-oldalán. A tájékoztatás szerint a 63 éves férfit élettelenül találták a leopárdoknak fenntartott körbekerített területen Jecenye faluban.

Egyelőre nem világos, mi vezethetett a szerencsétlenséghez.

Az STVR közszolgálati televízió falusiakra hivatkozó jelentése szerint a 63 éves férfi egyedül működtette magánállatkertjét, és már a történteket megelőzően is voltak olyan aggályok, hogy ez meghaladhatja erejét. Mintegy húsz különböző háziállatot, illetve vadállatott tartott, köztük több majomfajt, ragadozómadarakat, különböző kutyafajtákat. Egyedül gondoskodott az állatokról, ahogy a látogatókról is.

Szlovákiában az utóbbi időben megszigorított törvények ellenére továbbra is működnek kisebb magánállatkertek. A mostanihoz hasonló balesetek is előfordultak már: egy éve egy oroszlán ölte meg tulajdonosát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.