Magyarország szomszédjában újra támad a koronavírus

Minden negyedik teszt pozitív. Szerbia kormányfője és egyik minisztere is megfertőződött.

2024. 08. 02. 9:37
Illusztráció, hazánk szomszédságában egyre több a koronavírusos beteg. (Fotó: Pixabay, mariohagen)
Fotó: Pixabay, mariohagen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerbiában a kormány két tagja, a miniszterelnök és az építésügyi miniszter is elkapta a koronavírust. Emiatt újra egyre többen rettegnek attól a balkáni országban, hogy ismét új erőre kap a járvány, s lezárások jöhetnek. A szerbiai közegészségügyi intézet eközben bejelentette, hogy május óta újra növekszik a megerősített koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

Támad a koronavírus Szerbiában, illusztráció (Fotó: Pixabay, spencerbdavis1)
Támad a koronavírus Szerbiában, illusztráció (Fotó: Pixabay, spencerbdavis1)

Adataik szerint július 22. és 28. között több mint 1200 embernél végeztek koronavírus-tesztet Szerbiában, ebből 306 volt pozitív. 

Ez azt jelenti, hogy az így tesztelt betegek több mint negyede koronavírusos volt.

 Habár szerintük ezek az adatok még mindig alacsonyak az év elejéhez, valamint 2023 azonos időszakához képest, megjegyzik, hogy a növekvő tendencia várhatóan tovább folytatódik „figyelembe véve a régiós és az európai helyzetet".

A kontinens több országában is növekszik a bejelentett koronavírusos megbetegedések száma – közölte az Egészségügyi Világszervezet.

Körülbelül 88 ezer esetet jelentettek az elmúlt 28 napban

 – jelentette a WHO.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ azonban felhívta a figyelmet, hogy a Covid–19 miatti kórházi kezelések, az intenzív osztályra kerülők és a halálozások száma még mindig alacsony az Európai Unió országaiban, ahol figyelemmel kísérik a helyzetet.

A járványügyi szakemberek úgy vélik, hogy a helyzet nem drámai, és a vírus enyhébb törzseiről van szó, de óvatosnak kell lenni.

Borítókép: Illusztráció, hazánk szomszédságában egyre több a koronavírusos beteg (Fotó: Pixabay, mariohagen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.