Még keresik a németországi késes támadás gyanúsítottját

Szombat kora reggel még mindig keresték azt a gyanúsítottat, aki péntek este a németországi Solingenben leszúrt három embert és sokakat megsebesített.

2024. 08. 24. 7:30
A törvényszéki rendőrség 2024. augusztus 24-én kora reggel megvizsgálja azt a területet, ahol legalább három ember meghalt és többen megsérültek, amikor egy férfi késsel rájuk támadt 2024. augusztus 23-án késő este a nyugat-németországi Solingenben
A törvényszéki rendőrség 2024. augusztus 24-én kora reggel még midig vizsgálja azt a területet, ahol legalább három ember meghalt és többen megsérültek, amikor egy férfi késsel rájuk támadt 2024. augusztus 23-án késő este a nyugat-németországi Solingenben Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség szóvivője szombaton azt mondta, hogy nyolcan megsérültek, közülük öten súlyosan. A gyanúsított szökésben van, hollétéről nincs információ – írja az MTI.

Ahogy korábban lapunk is megírta, pénteken este Solingben városában egy késes támadás történt. A Bild német lap korábban az írta, az észak-rajna-vesztfáliai város főterén rendezett fesztiválon egy férfi késsel látszólag válogatás nélkül az ünneplőkre támadt. 

Herbert Reul (CDU), Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, a helyszínre látogat és nyilatkozik a sajtónak.
Herbert Reul (CDU), Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, a helyszínre látogat és nyilatkozik a sajtónak. Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP


A helyszínre érkezett Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány belügyminisztere, aki azt mondta, hogy a gyanúsított indítéka ismeretlen.
A városi jog megszerzésének 650. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen történt a támadás a péntek késő esti órákban.

Borítókép: a törvényszéki rendőrség 2024. augusztus 24-én kora reggel még mindig vizsgálja azt a területet, ahol legalább három ember meghalt és többen megsérültek, amikor egy férfi késsel rájuk támadt 2024. augusztus 23-án késő este a nyugat-németországi Solingenben (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.