Megsemmisítené Izraelt a New York-i polgármester barátja

Izrael elpusztítását vizionálta egy New York-i imám, akivel Eric Adams, a metropolisz polgármestere közös kezdeményezést indított. Az eset nem számít egyedinek a demokrata vezetésű államokban.

2024. 08. 27. 18:49
Eric Adams New York-i polgármester
Eric Adams New York-i polgármester (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

New York Bay Ridge városrészének imámja, Muhammad Al-Barr Izrael elpusztítására szólított fel, és imájában arra kérte Allahot, hogy „szabadítsa fel Palesztinát a megszállók és a fosztogatók alól”. Al-Barr szerint a Hamász palesztin terrorszervezet harcosai többet értek el, mint amire az arab hadseregek a korábbi Izrael elleni háborúk alatt képesek voltak – számol be róla a New York Post amerikai napilap.

Eric Adams, New York demokrata polgármestere 2017-ben még kerületi vezetőként együttműködött a radikális imámmal, közösen indítottak kampányt a muszlim közösség elleni gyűlölet ellen. Amikor a lap arról kérdezte Adams hivatalát, hogy a polgármester továbbra is kapcsolatban áll-e a radikális imámmal, kitérő választ kapott. Szóvivője szerint a „a polgármester világosan kijelentette, hogy a gyűlöletnek nincs helye a városunkban, legyen szó antiszemitizmusról, iszlámellenességről vagy a bigottság bármely más formájáról”.

A fentihez hasonló esetek azonban nem számítanak egyedinek a demokrata vezetésű New York államban. Egy Rockland megyei mecset imámja a „cionista zsidók elpusztítását” kérte imájában, Bronxban egy másik imám pedig azt fejtegette, hogy a keresztények és a zsidók féltékenyek a muszlimokra, és hogy a keresztények kénytelenek beengedni az LMBTQ-mozgalmat a templomokba, hogy növeljék a hívek létszámát.

A demokrata kormányzat nem lép fel erős kézzel a hasonló megnyilvánulások ellen. Hozzáállásukat jól mutatja, hogy Kamala Harris jelenlegi alelnök, a párt elnökjelöltje Tim Walz minnesotai kormányzó személyében olyan alelnökjelöltet kért fel, akinek a kormányzói beiktatásán felszólalt az az Asad Zaman radikális imám, aki később Hitlert dicsőítő filmet népszerűsített, és lelkesen üdvözölte a Hamász palesztin terrorszervezet által Izrael ellen elkövetett támadást – mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Borítókép: Eric Adams New York-i polgármester (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.