Súlyos csapást mértek a Kurszki régióba betörő ukránokra az oroszok

Hatezernél is több embert veszíthettek az ukránok a Kurszki régióba való betörés során. A Közép-oroszországi régióban két település lakóit egy lezuhant drón miatt kellett ideiglenesen evakuálni.

2024. 08. 28. 8:35
Ukrán rakéta roncsai által megrongált lakóház és autó az oroszországi Kurszkban
Ukrán rakéta roncsai által megrongált lakóház és autó az oroszországi Kurszkban (Fotó: MTI/AP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos vereséget mértek az orosz erők a Kurszki régióba betörő ukrán egységekre – írja a Lenta orosz hírportál.

Az oroszországi Kurszki terület ukrán határ menti térségéből az ukrán hadsereg betörése miatt kiköltöztetett emberek
Az oroszországi Kurszki terület ukrán határ menti térségéből az ukrán hadsereg betörése miatt kiköltöztetett emberek (Fotó: MTI/EPA)

Az Ahmat különleges erők parancsnoka, Apti Alaudinov szerint két ukrán gépesített egységet megsemmisítettek, amikor azok megjelentek az Ahmat laktanyájánál. „Nagyon nagy számú” ukrán gyalogos katona is elesett a harcban – tette hozzá Alaudinov.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint Ka–52M és Mi–8 helikopterek rakétákkal lőtték az ukrán egységeket a régió határvidékén. A tárca szerint a Kurszki régió lerohanása óta az ukrán erők több mint hatezerhatszáz katonát, valamint többek között 73 harckocsit és 34 gyalogsági harcjárművet 432 páncélozott harcjárművet, valamint 25 tüzérségi löveget veszített. Az orosz erőknek sikerült megsemmisíteniük négy, az Egyesült Államokból szállított HIMARS rakéta-sorozatvetőt is.

Szintén Oroszországban a Voronyezsi régióban két település lakóit ideiglenesen evakuálni kellett, miután egy drón tűzveszélyes épület közelében zuhant le – számol be róla a TASZSZ orosz hírügynökség Alekszandr Guszevre, a Közép-oroszországi régió kormányzójára hivatkozva.

A helyzet azóta stabilizálódott, a lakók már vissza is térhettek otthonaikba.

Borítókép: Ukrán rakéta roncsai által megrongált lakóház és autó az oroszországi Kurszkban (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.