Teheránban búcsúztatják a Hamász vezetőjét

A muszlim szokásoknak megfelelően ma el is búcsúztatják Iszmail Haníjét, a Hamász palesztin terrorszervezet politikai vezetőjét Teheránban. A szertartáson Irán legfőbb vezetője vezette az imát, és a Hamász gázai helyettes vezetője is felszólalt.

2024. 08. 01. 9:51
Iszmail Hanije, a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet politikai vezetője portréjával vonulnak a libanoni Türosz déli kikötőváros al-Bassz palesztin menekülttáborában 2024. július 31-én
Iszmail Hanije, a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet politikai vezetője portréjával vonulnak a libanoni Türosz déli kikötőváros al-Bassz palesztin menekülttáborában 2024. július 31-én (Fotó: MTI/AP/Mohammed Zaatari)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teheránban búcsúztatják el Iszmail Haníjét, a Hamász palesztin terrorszervezet politikai vezetőjét, akit hétfőn öltek meg egy testőrével együtt – számol be róla az Al-Dzsazíra pánarab hírportál.

Hamász-fejpántos lányok gyászolják Iszmail Haníje Hamász-vezetőt a libanoni Türosz déli kikötőváros al-Bassz palesztin menekülttáborában 2024. július 31-én
Hamász-fejpántos lányok gyászolják Iszmail Haníje Hamász-vezetőt a libanoni Türosz déli kikötőváros al-Bassz palesztin menekülttáborában 2024. július 31-én (Fotó: MTI/AP/Mohammed Zaatari)

A szertartáson az iráni legfőbb vezető, Ali Hamenei ajatollah vezette az imát – írta a Reuters hírügynökség.

Ma a nemzet viszi a koporsóját, és a nemzet ma a dzsihád és az ellenállás zászlaját tűzi ki Palesztina és Jeruzsálem felszabadításának célja felé

– mondta al-Hajja, hozzátéve, hogy biztosak benne, hogy a merénylet „a világ összes népének haragját kiváltja” Izraellel szemben.

Az imák után a menet elindult az Azadi (Szabadság) tér felé. Később  Haníje holttestét Dohába, Katar fővárosába szállítják.

Borítókép: Iszmail Hanije, a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet politikai vezetője portréjával vonulnak a libanoni Türosz déli kikötőváros al-Bassz palesztin menekülttáborában 2024. július 31-én (Fotó: MTI/AP/Mohammed Zaatari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.