Thaiföldön három héten belül feláll az új kormány

Thaiföldön három héten beül feláll az új kormány a koalíciós partnerekkel való egyeztetéseket követően – közölték a legnagyobb kormánypárt, a Pheu Thai illetékesei.

Forrás: MTI2024. 08. 17. 11:00
Thaiföld új miniszterelnöke, Paetongtarn Sinavatra,, Thakszin Sinavatra volt miniszterelnök lánya sajtótájékoztatón vesz részt Bangkokban 2024. augusztus 16-án.
Thaiföld új miniszterelnöke, Paetongtarn Sinavatra,, Thakszin Sinavatra volt miniszterelnök lánya sajtótájékoztatón vesz részt Bangkokban 2024. augusztus 16-án. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A thaiföldi parlament pénteken döntő többséggel a 37 éves Paetongtarn Sinavatrát, az egyik legnépszerűbb thaiföldi politikus, a 2001–2006 között miniszterelnök Thakszin Sinavatra lányát választotta meg az ország új kormányfőjévé.
Paetongtarn Sinavatra 2021-ben lépett be a politikai életbe, és tavaly választották meg a Pheu Thai kormánypárt vezetőjének. Bár nem tagja a parlamentnek, ez nem is volt feltétele a jelölésének. Ő lett az ország történetének legfiatalabb miniszterelnöke, és a második nő, aki betölti ezt a tisztséget.
A Pheu Thai pártnak azért kellett új kormányfőt jelölnie, mert a thaiföldi alkotmánybíróság szerdán etikai okokra hivatkozva elmozdította a hatalomból az alig egy éve kinevezett eddigi miniszterelnököt, Szretta Tavizint.

Borítókép: Thaiföld új miniszterelnöke, Paetongtarn Sinavatra,, Thakszin Sinavatra volt miniszterelnök lánya sajtótájékoztatón vesz részt Bangkokban 2024. augusztus 16-án. (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.