Thaiföldön sokan meghaltak az özönvízszerű esőzések okozta áradásokban

Huszonketten meghaltak az özönvízszerű esőzések okozta áradásokban – közölték hétfőn a hatóságok, amelyek a vízszint további hirtelen emelkedésére figyelmeztettek.

Forrás: MTI2024. 08. 26. 11:07
Mentők munkában a thaiföldi Phuket szigetén fekvő Karon Beachen 2024. augusztus 23-án, miután a heves monszunesõ hajnalban földcsuszamlást okozott. Kilenc ember életét vesztette, többen eltűntek.
Mentők munkában a thaiföldi Phuket szigetén fekvő Karon Beachen 2024. augusztus 23-án, miután a heves monszunesõ hajnalban földcsuszamlást okozott. Kilenc ember életét vesztette, többen eltűntek. Fotó: MTI/EPA/Szinthana Koszolpradit
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt tíz napban több mint harmincezer otthont érintett az árvíz 13 északi és déli tartományban – közölte a katasztrófavédelmi minisztérium.
A 22 halálos áldozat közül tízen, köztük egy orosz házaspár földcsuszamlásban vesztette életét a múlt héten a déli Phuket szigetén. További kilenc ember megsérült.
A királyság északi és északkeleti részén 31 tartományban csütörtökig fennáll a hirtelen áradások veszélye – derül ki a közleményből.

A miniszter utasította a helyi hatóságokat, hogy szorosan kövessék nyomon az időjárási viszonyokat, és állítsanak készenlétbe csapatokat és felszerelést. Hozzátette: – A lakosoknak is figyelemmel kell kísérniük az időjárás-előrejelzéseket, és komolyan kell venniük a figyelmeztetéseket.

Három munkás, köztük két kínai állampolgár és egy burmai nő eltűnését jelentették hétfőn, amikor egy földcsuszamlás betemetett egy vasúti alagutat egy épülő nagysebességű vasútvonalon a keleti Nakhonratcsaszíma tartományban.
A hatóságok fokozzák az erőfeszítéseket a heves monszunesők keltette árvizek elvezetésére 737 településen, az ország öt északi tartományában. Egyben felhívták az ország 31 tartományának lakóit, hogy legyenek éberek a hirtelen érkező áradások, továbbá a heves szél miatt.

 

Borítókép: Mentők munkában a thaiföldi Phuket szigetén fekvő Karon Beachen, miután a heves monszuneső földcsuszamlást okozott. Kilenc ember életét vesztette, többen eltűntek (Fotó: MTI/EPA/Szinthana Koszolpradit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.