Tim Walz gyáván lépett le a Nemzeti Gárdától, de a demokraták szerint erről nem szabad beszélni

A demokrata alelnökjelölt egykori katonai felettese a CNN-nek adott interjújában olyan állításokat tett, amelyek megkérdőjelezik a minnesotai kormányzónak az amerikai Nemzeti Gárdában tanúsított magatartását.

Forrás: Fox News2024. 08. 12. 12:06
Tim Walz, Minnesota kormányzója és a demokrata párt alelnökjelöltje 2024. augusztus 10-én a Las Vegas-i Nevadai Egyetem Thomas and Mack Centerében tartott kampánygyűlésen lép színpadra. Fotó: RONDA CHURCHILL Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Walz katonai karrierjét vizsgálják, mióta Kamala Harris alelnökjelöltje lett. A Nemzeti Gárda nyugalmazott tagja szerint a demokrata alelnökjelölt a szolgálati utat megkerülve kérte nyugdíjazását az iraki bevetés előtt, írta a Fox News.

Kamala Harris az Egyesült Államok alelnöke és demokrata elnökjelöltje, valamint Tim Walz, a Minnesota kormányzója és a Demokrata Párt alelnökjelöltje int a kampánygyűlésen a Thomas and Mack Centerben, a University of Nevada Las Vegasban, Nevadában 2024. augusztus 10-én (Fotó: AFP/Ronda Churchill)

A CNN-nek adott interjúja során Doug Julin volt minnesotai Nemzeti Gárda-parancsnok törzsőrmester szerint Walz megkerülte őt, hogy elhagyja a Nemzeti Gárdát, mielőtt csapata Irakba ment volna. 

A volt törzsőrmester szerint Walz előzetesen tudott arról, hogy a csapat Irakba készül, sőt a bevetést megelőzően Walz biztosította őt arról, hogy csatlakozik a zászlóaljhoz, azonban 2005 júniusában Walz anélkül lépett ki, hogy ezt közölte volna vele, miután egy magasabb rangú tiszt engedélyt adott neki a nyugdíjazásra

A gárdaparancsnok szerint ez a protokoll megszegése.

Tim Walz ismerte a szolgálati utat de megkerült engem, hogy valaki támogassa őt.

Ahogy azonban a volt parancsnok folytatta volna beszámolóját Walz állítólagos tetteiről, a CNN műsorvezetője határozottan jelezte, hogy kifutottak az időből, megköszönte, és megszakította az interjút.

Bill Ackman, egy amerikai befektetési alap milliárdos vezérigazgatója a CNN műsorvezetőjét elmarasztalva felháborodva tette fel a kérdést:

Ha az emberek megkérdőjelezik, hogy van-e elfogultság a médiában, akkor nézzék meg ezt a klipet.

Ackman szerint „Amikor az interjúalany által adott válaszok nem illeszkednek abba a narratívába, amelyet a csatorna szeretne a műsorvezető befejezi az interjút azzal az ürüggyel, hogy az interjúalany ideje értékes, és a kapcsolat akadozik” – mondta a történtek után felháborodva.

Borítókép: Tim Walz, Minnesota kormányzója és a demokrata párt alelnökjelöltje 2024. augusztus 10-én a Las Vegas-i Nevadai Egyetem Thomas and Mack Centerében tartott kampánygyűlésen lép színpadra (Fotó: AFP/Ronda Churchill)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.