Törvénybe iktatta a kiskorúak nemváltásának lehetőségét Harris alelnökjelöltje

Hagyta lángba borulni állama egyik legnagyobb városát, törvénybe iktatta a kiskorúak nemváltásának lehetőségét és létrákat gyártana az illegális migránsoknak, hogy át tudjanak mászni a Donald Trump volt amerikai elnök által épített határkerítésen – ez csak néhány sokatmondó eset Tim Walz, Kamala Harris szélsőbalos alelnökjelöltjének minnesotai kormányzói tevékenységéből. A képviselőház elnöke szomorú magyarázatot adott arra, hogy miért nem az esélyesebbnek tartott Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzót választhatta Harris.

2024. 08. 07. 8:58
Tim Walz, az Egyesült Államok demokrata párti alelnökjelöltje és az elnökjelölt Kamala Harris 2024. augusztus 6-án. (Fotó: Brendan SMIALOWSKI / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kéthetes kapkodós kiválasztási folyamat után kedden Kamala Harris amerikai alelnök, demokrata elnökjelölt végül bejelentette, hogy Tim Walz minnesotai kormányzót választotta alelnökjelöltjéül.

A tanárból lett politikus, aki második ciklusát tölti Minnesota állam kormányzójaként, „élete megtiszteltetésének” nevezte a felkérést, és igent mondott Harrisnek.

Walz kormányzói tevékenysége sokat elmondhat arról, mire számíthat az Egyesült Államok (és a világ) a Harris–Walz páros megválasztása esetén. Ő volt ugyanis az, aki törvénybe foglalta a kiskorúak nemváltó kezelésének lehetőségét, valamint bevezette az abortuszhoz való jogot.

A 2020-as BLM-tüntetések idején hagyta, hogy az erőszakba forduló demonstrációk romhalmazzá változtassák Minneapolis belvárosát, és csak többnapi késlekedés után vetette be a Nemzeti Gárdát. Állítólag azért, mert nem akarta magára haragítani progresszív szavazóit. Hab a tortán, hogy Kamala Harris pénzt gyűjtött a rendbontóknak – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A Walz nevéhez fűződő legnagyobb botrány mégsem ez volt, hanem a Covid-segélyekkel kapcsolatos csalási ügy. Egy júniusi jelentés szerint Walz kormányzatának hanyagsága tette lehetővé, hogy 250 millió dollárt húzzanak ki az adófizetők zsebéből.

Ami a határhelyzet kezelését illeti, abban még a jelenlegi amerikai vezetésnél is radikálisabb álláspontot képvisel. Egy interjúban elmondta, hogy befektetne egy létragyártó üzembe, hogy létrákat adhasson a Donald Trump volt amerikai elnök által épített határkerítésen átjutni kívánó migránsoknak.

Hogy a kormányzó ezt komolyan gondolta, az abból is látszik, hogy tavaly márciusban ő volt az, aki közel nyolcvanezer illegális bevándorlónak biztosított minnesotai jogosítványt.

A fentiek mellett szinte eltörpül, hogy megpróbált beavatkozni egy rendőr ellen folyó nyomozásba, valamint hogy korábban letartóztatták ittas vezetésért és gyorshajtásért.

Kamala Harris választása többek számára meglepőnek tűnik, hiszen Walznál valószínűbb jelöltnek tartották Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzót. Mike Johnson, az amerikai képviselőház elnöke szerint Harris azért vonakodott Shapirót választani, mert zsidó, a Demokrata Pártban pedig megosztottság van Izraellel kapcsolatban − írja a The Hill politikai hírportál.

Borítókép: Tim Walz, az Egyesült Államok demokrata párti alelnökjelöltje és az elnökjelölt Kamala Harris 2024. augusztus 6-án (Fotó: Brendan SMIALOWSKI / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.