Tovább nő a feszültség a svédországi migránsbandák miatt Norvégiában és Dániában

Svédország úgynevezett nyitottsága nemcsak az országon belül vezet magasabb kerítésekhez és falakhoz, hanem hosszú távon Svédország elszigetelődését is kockáztatja, mivel az ottani bevándorló bandák átterjednek a szomszédos északi országokba. Norvégiában már az egész országban vannak Svédországból származó bűnözők.

Forrás: V4NA2024. 08. 11. 14:59
Danish Justice Minister Peter Hummelgaard gives a speech during an event on Mayday, or Labour Day, in the public park Kloeften in Haderslev, Denmark, on May 1, 2024. (Photo by Claus Fisker / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Peter Hummelgaard dán igazságügyi miniszter Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dánia az elmúlt időszakban határellenőrzéseket vezetett be a Svédországgal közös határain, arra hivatkozva, hogy mind a bűnbandák, mind az erőszakos iszlamisták bejutnak az országba a tengerszoroson keresztül. Néhány napja a dán igazságügyi miniszter egyenesen arról beszélt, hogy nem akar svéd viszonyokat az országában – emlékeztet a Samnytt svéd hírportál, hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A dán rendőrség szerint Dániában az is problémát okoz a fegyveres összecsapások mellett, hogy a Svédországból bevándorló bűnszövetkezetek dán fiatalokat is toboroznak.

„Ez mélységesen elfogadhatatlan” – mondta Peter Hummelgaard dán igazságügyi miniszter.

Június közepén két svédországi fiatal bandabűnözőt tartóztattak le gyilkossági kísérlet miatt Koppenhágában. Nemrég pedig újabb két „svéd” fiatalt vettek őrizetbe két különböző dániai lövöldözés miatt.

Nagyon komolyan veszem a látott eseményeket és a rendőrségtől kapott információkat. Mélységesen elfogadhatatlan, hogy svédek és Svédországban élő emberek súlyos bűncselekményeket követnek el Dániában. Nem akarunk svéd viszonyokat Dániában

– emelte ki Hummelgaard.

A svéd viszonyok nemcsak Dániában, hanem Norvégiában is fogalommá váltak, a bevándorlók által dominált bandabűnözésre utalnak.

A norvég nemzeti nyomozóiroda vezetője, Kristin Kvigne szerint a Svédországból érkező bandabűnözők ma már az ország összes rendőrségi körzetében jelen vannak, és nagy az aggodalom, hogy az erőszak növekedni fog.

Attól tartunk, hogy a norvég bűnözők lemásolják a svéd bűnözők módszereit, például a nagyon fiatal emberek beszervezését

– mondta Kvigne az országos rádiónak.

Borítókép: Peter Hummelgaard dán igazságügyi miniszter (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.