Ukrajna támadást indíthatott Belgorod régió ellen

Egymásnak ellentmondó információk a „határáttörési kísérletről”.

2024. 08. 27. 21:39
Orosz állampolgárok egy vasútállomásra érkeznek, hogy az oroszországi Belgorod régióban található Nyevinnomysszk, Mineralnye Vody és Shpakovsky települések átmeneti szállásaira utazzanak 2024. augusztus 15-én.
Orosz állampolgárok egy vasútállomásra érkeznek, hogy az oroszországi Belgorod régióban található Nyevinnomysszk, Mineralnye Vody és Shpakovsky települések átmeneti szállásaira utazzanak 2024. augusztus 15-én. Fotó: AFP/Anadolu/Orosz Sürgősségi Minisztérium
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán erők támadást indítottak a határállomások ellen Belgorod délnyugati régiójában – közölték kedden az orosz biztonsági szolgálatokhoz kapcsolódó Telegram-csatornák, miközben regionális tisztviselők „határáttörési kísérletről” adtak hírt – tudatta a The Moscow Times. A Mash Telegram csatorna arról számolt be, hogy 

körülbelül kétszáz ukrán katonát telepítettek a Nyehotejevka ellenőrzőpont közelében, további háromszázat pedig a Sebekino ellenőrzőpont közelében,

ahol állítólag az orosz határőrök lőttek rájuk.

A Shot, egy névtelenül vezetett Telegram-csatorna, amely állítólagosan Kreml-kapcsolatokkal rendelkezik, azt állította, hogy a Nyehotejevka elleni támadást visszaverték, de vitatta a Mash beszámolóját a sebekinói harcokról. Ehelyett a Shot azt állította, hogy az orosz erők átkeltek az ukrán Vovchansk városba, a szomszédos Kharkiv régióban.

Belgorod régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov megerősítette, hogy „az ellenség megpróbálja áttörni a határt”, de igyekezett kisebbíteni a fenyegetést.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a helyzet a határon továbbra is nehéz, de ellenőrzött

 – írta Gladkov a Telegramon. Később három határ menti falu elleni ukrán támadásokról számolt be, köztük a Nyehotejevkától kevesebb mint tíz kilométerre fekvő Petrovkában.

Borítókép: Orosz állampolgárok egy vasútállomásra érkeznek, hogy az oroszországi Belgorod régióban található Nyevinnomysszk, Mineralnye Vody és Shpakovsky települések átmeneti szállásaira utazzanak 2024. augusztus 15-én.  (Fotó: AFP/Anadolu/Orosz Sürgősségi Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.