Vér tapad a demokrata elnökjelölt kezéhez

Bár ügyész múltjával kampányol, mint kiderült, erőszakos bűnözőknek segített visszajutni az utcára Kamala Harris alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje. A Minnesotai Szabadság Alapítvány (Minnesota Freedom Fund, MFF) ténykedését Harris alelnökjelöltje, Tim Walz minnesotai kormányzó is lelkesen támogatta.

2024. 08. 22. 15:10
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje és alelnökjelöltje, Tim Walz minnesotai kormányzó
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje és alelnökjelöltje, Tim Walz minnesotai kormányzó (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár korábban ügyészként az volt a feladata, hogy rács mögé juttassa a bűncselekmények elkövetőit, 2020-ban szenátorként Kamala Harris jelenlegi alelnök, a demokraták elnökjelöltje segített több millió dollárt összegyűjteni a Minnesotai Szabadság Alapítványnak (Minnesota Freedom Fund, MFF).

A szervezet hivatalosan a BLM-tüntetéseken őrizetbe vettek kiszabadítását tűzte ki célul, de valójában csak az általuk összegyűjtött összeg töredékét fordították erre a célra – világít rá a New York Post amerikai napilap.

Milliókat költöttek ellenben arra, hogy erőszakos bűnözőkért tegyék le az óvadékot.

Az már szinte nem is meglepő, hogy Harris szélsőbaloldali nézeteiről híres alelnökjelöltje, Tim Walz, aki minnesotai kormányzóként hagyta, hogy államának legnagyobb városát romhalmazzá változtassák a tüntetők, az állami Büntetés-végrehajtási Irányelvek Bizottsága tagjának nevezte ki a szervezet ügyvezető igazgatóját.

Az alapítvány által kiszabadított bűnözők közül van, aki azóta gyilkosságot követett el,

így ha közvetve is, de vér tapad Kamala Harris és Tim Walz kezéhez.

A 48 éves George Howardot családon belüli erőszak miatt tartóztatták le, de az alapítvány letette érte az óvadékot, így szabadlábra került. Most azonban azért kell bíróság elé állnia, mert mindössze néhány héttel a kiszabadulása után megölt egy ártatlan autóst – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A 36 ével Lionel Melakit súlyos testi sértés miatt fogták el. Miután az MFF segítségével kiszabadult, egy sikátorban úgy megrúgott egy embert, hogy az koponyatörést és agysérülést szenvedett – számolt be róla a CBS amerikai hírtelevízió.

Egy bűnmegelőzéssel foglalkozó minnesotai civil szervezet felelőtlennek nevezte Harris kiállását az MFF mellett.

Az a tény, hogy Harris tweetjét még mindig nem törölte, és nem ítélte el, hogy az MFF milyen felelőtlenül tette le az óvadékot a veszélyes bűnözőkért, még a sok vita és bizonyíték után is, hogy az MFF milyen károkat okozott Minnesotának, bizonyítja, hogy jobban törődik a bűnözőkkel, mint a törvénytisztelő polgárokkal

– idézte a New York Post a csoport igazgatóját, aki biztonsági okokból nem kívánta magát megnevezni.

Borítókép: Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje és alelnökjelöltje, Tim Walz minnesotai kormányzó (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.