Walzra a saját unokatestvérei sem szavaznának

Csodálják Tim Walz minnesotai kormányzó felemelkedését, de nem kérnek az általa képviselt politikából azok, akikkel együtt nőtt fel Nebraska vidéki állattenyésztő területén. A városban, ahol középiskolába járt és ahol édesanyja máig él, most nagy Trump-zászló leng a közösségi ház előtt.

Forrás: The Wall Street Journal2024. 08. 21. 10:01
Tim Walz minnesotai kormányzó, a Demokrata Párt alelnökjelöltje
Tim Walz minnesotai kormányzó, a Demokrata Párt alelnökjelöltje (Fotó: MTI/AP/Jae C. Hong)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a demokraták azt remélik, hogy Tim Walz minnesotai kormányzó és alelnökjelölt észak-nebraskai gyökerei segítenek majd a vidéki amerikaiak Kamala Harrishez édesgetésében, azonban úgy tűnik, még azok sem szívesen szavaznának rá, akik együtt nőttek fel vele – mutat rá a The Wall Street Journal amerikai napilap.

Majdnem száz százalékban ellenzem Tim Walz nézeteit. Nem akarom, hogy megválasszák, bár együtt nőttem fel vele, és barátok voltunk

– mondta a lapnak Dean Jacobs, aki Walz baráti társaságának tagja volt, és máig Valentine kisvárosban él.

A megyében, amelynek Valentine a székhelye, 2020-ban Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje a szavazatok 87 százalékát szerezte meg – írja az Los Angeles Times amerikai napilap.

A középiskolát szintén Nebraskában, Butte-ban végezte a demokrata alelnökjelölt, ahol ma egy jókora Trump-zászló leng a közösségi ház előtt. Walz édesanyja máig a kisvárosban él, ahogy néhány unokatestvére is, akik viszont a republikánusok jelöltjére szándékoznak szavazni a novemberi amerikai elnökválasztáson.

Ez az egész politikai ügylet rendkívül álságos, és Tim a rossz oldalon áll

– vélekedett Jeff Reiser, Walz egyik unokatestvére, akinek háza ablakában Trump-zászlók lógnak.

Bár szeretettel emlékezett vissza rokonára, nem veszi be a demokrata kampány által sulykolt szöveget.

Nem hiszem, hogy a kisvárosi Amerika értékeit tartja szem előtt

– szögezte le.

A Tim Walz köré felhúzott narratívának, amely szerint ő egy vidéki amerikai tanár, aki a középosztály érdekeit tartja szem előtt, valamint egy veterán katona, egyre több eleme bizonyul hazugságnak.

Mint arról beszámoltunk, volt katonatársai szerint embereit cserben hagyva akkor lépett le a Nemzeti Gárdától, amikor megtudta, hogy Irakba vezényelhetik az egységét.

Politikusként pedig a vidéki Amerikát mintegy szembeköpve a szélsőbaloldali és woke-őrület kiszolgálójának bizonyult. 2019-es kormányzói beiktatásán egy radikális iszlamista vezető is felszólalt, akit Walz „mesteri tanárnak” nevezett. Hivatali ideje alatt pedig törvénybe iktatta a kiskorúak nemváltó kezelésének lehetőségét, az illegális migrációval kapcsolatban pedig a Biden-kormányzatnál is szélsőségesebb liberális álláspontot képvisel.

Borítókép: Tim Walz minnesotai kormányzó, a Demokrata Párt alelnökjelöltje (Fotó: MTI/AP/Jae C. Hong)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.