Zaklatásért ítélték el a lelkipásztort, mert ellenezte a transzvesztiták mesedélutánjait

Kanadában bűnösnek talált a bíróság egy lelkészt zaklatás vádjában, amiért tiltakozott a városi könyvtárban tartott drag queen mesedélutánok ellen. Derek Reimer lelkipásztort bűnösnek találták az óvadéki feltételek megszegésében is, amelyek megtiltották, hogy bármilyen LMBTQ-rendezvényen tiltakozzon.

Forrás: V4NA2024. 08. 30. 5:39
LMBTQ, LGBT, gender, illusztráció (Forrás: Pexels)
Illusztráció (Forrás: Pexels)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik drag queen mesedélután támogatói egyébként szó szerint kidobták Reimert az egyik rendezvényről, őket mégsem vonták felelősségre. A lelkészt azonban igen, mert korábban eltiltották attól, hogy bármilyen LMBTQ-rendezvényre belépjen – írja a The Post Millenial hírportál.

A „drag queen story hour” olyan esemény, ahol drag queenek olvasnak fel meséket a gyerekeknek. A drag queenek feltűnően sminkelt, extrém női ruhákba öltözött személyek, általában férfiak, lényegében transzvesztita előadók.

Egy bíró ma bűnösnek talált zaklatás bűntettében, amiért kifejeztem a drag queen meseóra elleni tiltakozásomat egy könyvtárigazgatónak, aki az eseményt megrendezte. Azért, mert az interakciónkról készült videót feltettem a Facebookra, és azt mondtam, hogy visszajövünk [tiltakozni], ha a rendezvény folytatódik

– mondta Reimer a LifeSiteNewsnak.

Reimer egyébként egy hajléktalanoknak segítő evangélikus szervezet lelkipásztora és vezetője, most akár két év börtönbüntetést is kaphat.

Korábban már többször letartóztatták az LMBTQ-lobbi elleni küzdelem miatt, egyszer pedig keresztényellenes üzenetekkel és sátánista szimbólumokkal firkálták össze a furgonját.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.