A republikánusok arra kérik Trumpot, hogy vállalja a Harris elleni második vitát

Trump volt elnököt szövetségesei arra kérik, hogy vállaljon el egy második vitát Harris alelnökkel, miután kedd este erős teljesítményt nyújtott, tehát most Trump előtt a labda egy második találkozóra.

2024. 09. 13. 19:15
Az utcán lévő festményeken három elnök portréja: Barack Obama, Donald Trump és Abraham Lincoln
Az utcán lévő festményeken három elnök portréja: Barack Obama, Donald Trump és Abraham Lincoln Fotó: AFP/Serge Attal
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok Szenátusában ülő egyes republikánus képviselők úgy vélik, hogy Donald Trump még kihasználhat egy esélyt és saját malmára hajthatja a vizet, ha mégis kiáll a demokrata Kamala Harrissal egy újabb elnökjelölti vitára – írta a The Hill

Azt hiszem, ez egy lehetőség lenne 

– mondta például Rick Scott szenátor, hozzátéve: „Ha Trump helyében lennék, megtenném”. A republikánus elnökjelölt első vitája Joe Bidennel zajlott, ami után nem sokkal Biden visszalépett, amihez a vitán nyújtott siralmas teljesítményét kritizálók véleménye is hozzájárult.

A BBC pedig a volt elnökre hivatkozva arról írt: teljesen kizárt, hogy Trump újra vitázzon Harrissal. Trump szerint Harris csak azért akar ismételni, mert Trump minden kétséget kizáróan nyert. Más kérdés, hogy Harrisék más vitafeltételekkel is előálltak, mint korábban, ezek alapján Harris „puskázhatna” és Trump szavába is vághatna.

Sok republikánus gondolja azt, hogy a Trump kedden elszalasztott egy kulcsfontosságú lehetőséget. Ahelyett, hogy a politikai különbségekre összpontosított volna, azt mondják, bekapta a Harris által bedobott csalit, és kellemetlen helyzetbe került egy összeesküvés-elmélet miatt, amely szerint az ohiói Springfieldben élő haiti bevándorlók háziállatokat esznek.

Azt hiszem, sok lehetőséget elszalasztottunk...

 – mondta Thom Tillis szenátor az újságíróknak, egyetértve abban, hogy egy második vita hasznos lehet. Mások azonban óvatosságra intettek. Markwayne Mullin szenátor a Fox News-t vagy egy másik konzervatív csatornát szólított fel a következő találkozó lebonyolítására. A Fox News három októberi időpontot javasolt mindkét kampány számára egy vitára, amelyet valószínűleg Bret Baier és Martha MacCallum vezetne. 

Ezt ők döntik el. Bár általában, ha nyersz, nem akarsz újabb vitát.

– fogalmazott Eric Schmitt szenátor, a legfőbb támogató. Trump kampányának vezető tanácsadója, Jason Miller eközben szerdán azzal érvelt, hogy Trump elkötelezte magát egy újabb vita mellett, és elmondta a CNN-nek, hogy csapata beleegyezett az NBC által rendezett vitába szeptember 25-én.

Borítókép: Az utcán lévő festményeken három elnök portréja: Barack Obama, Donald Trump és Abraham Lincoln (Fotó: AFP/Serge Attal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.