Alaposan helyrerakta Kamala Harrist a politikai kommentátor

Kamala Harris alelnököt, a Demokrata Párt elnökjelöltjét hazugságon kapták, és meg akarja úszni a dolgot – mutatott rá egy videóban Candace Owens amerikai konzervatív politikai kommentátor, arra reagálva, hogy az elnökjelölti televíziós vita során rasszistának igyekezett beállítani republikánus riválisát, Donald Trump volt amerikai elnököt.

2024. 09. 16. 9:31
Candace Owens amerikai konzervatív politikai kommentátor
Candace Owens amerikai konzervatív politikai kommentátor (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor az elnökjelölti televíziós vita során arról kérdezték Donald Trump volt elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét, hogy helyes-e az „ellenfele faji identitását latolgatni”, Trump úgy válaszolt, hogy őt egyáltalán nem érdekli, hogy demokrata ellenfele, Kamala Harris minek vallja magát, csupán korábban azt olvasta, hogy nem fekete, most pedig hirtelen mégis az lett.

Trumpot természetesen szétszedte szavaiért a baloldali média, és rasszistaként igyekeztek beállítani a volt elnököt. Candace Owens konzervatív politikai kommentátor (aki egyébként fekete) azonban úgy véli, hogy Trump nagyon is jogosan vetette fel a kételyét, Harris viszont ahelyett, hogy valódi választ adott volna, a washingtoni elit szokásához híven csak „körbetáncolta a kérdést”. – Tragédia, hogy Trump a pályafutása során következetesen igyekezett faji alapon megosztani az amerikaiakat – fogalmazott az alelnök.

Oké, édesem, amit te csinálsz, az még rosszabb, mert megpróbálod megváltoztatni a faji hovatartozásodat, hogy egyesíts egy csomó amerikai embert magad mögött. Ez sokkal rosszabb, és te csak színlelsz, és persze nem válaszolsz a kérdésre

– tette helyre Owens a Demokrata Párt elnökjelöltjét.

@candaceoshow How long is Kamala going to keep this act up? #Candace ♬ original sound - CANDACE

Harrist hazugságon kapták, és meg akarja úszni a dolgot – hangsúlyozta a kommentátor, hozzátéve, hogy a demokrata elnökjelölt nem fekete.

Mint arról beszámoltunk, Trump először akkor hívta fel a figyelmet a Kamala Harris faji identitásával kapcsolatos ellentmondásra, amikor július végén a Fekete Újságírók Országos Szövetségének kongresszusán (amelyre a magát feketének valló Harris nem ment el) nekiszegezték a kérdést, hogy az alelnök csak azért került-e a pozíciójába, mert fekete nő.

Nos, erre azt tudom mondani, hogy nem. Szerintem ez talán egy kicsit más. Már régóta ismerem őt közvetve – közvetlenül nem nagyon –, és mindig is indiai származású volt. És csak az indiai örökséget népszerűsítette. Nem tudtam, hogy fekete, egészen néhány évvel ezelőttig, amikor történetesen fekete lett, és most azt akarja, hogy feketeként ismerjék. Szóval, nem tudom, vajon indiai vagy fekete?

– válaszolta Trump.

A volt elnök válasza hatalmas felhördülést keltett a baloldali médiában, annak ellenére, hogy Harris maga is indiainak vallotta magát. Egy Mindy Kaling színésznővel néhány éve felvett főzős műsorban például lelkesen helyesel arra a kérdésre, hogy indiai-e.

Borítókép: Candace Owens amerikai konzervatív politikai kommentátor (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.