Állami pénzből tanítják a migránsokat a deportálás elkerülésére

A német kormány és az Európai Unió finanszírozza azt a portált, amely a deportálás elkerülésének módjaira oktatja az illegális migránsokat.

2024. 09. 02. 19:48
Illusztráció (Forrás: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „maradás jogának” nevében a deportálás elkerüléséhez ad gyakorlati és jogi tanácsot egy német honlap, amelyet történetesen a német kormány és az Európai Unió finanszíroz – számol be róla a The European Conservative magazin.

A Handbook Germany névre keresztelt portál a Németországba érkezett migránsokhoz szól, célja a felszínes szemlélő számára teljesen ártalmatlan: orientálni, informálni, információt cserélni. Közelebbről megvizsgálva azonban kiderül, hogy a honlap a deportálások elleni fellépés és a maradás jogának ideológiáját propagálja.

Az, hogy ilyen weboldal létezik Németországban, nem különösebben meglepő, hiszen számos civil szervezet segíti az országba érkező migránsokat. Arra sem különösebben kapja fel az ember a fejét, hogy egy ilyen témájú honlap tizenöt fős szerkesztői gárdájában alig találni német hangzású nevet. Az azonban már annál megdöbbentőbb, hogy milyen szervezetek finanszírozzák a Handbook Germanyt.

A német kormány és szervei által hozott döntések kijátszására buzdító oldalt ugyanis többek között az Európai Unió, a Szövetségi Belügyminisztérium és a Szövetségi Migrációs, Menekültügyi és Integrációs Hivatal is finanszírozza.

A Handbook Germany olyan gyakorlati tanácsokkal látja el a migránsokat, mint „ha például egy kiskorú gyermek eltűnik a kitoloncolás idején, a család többi tagját nem lehet kitoloncolni” – idézi az oldalt az Apollo News német hírportál, amely szerint ez alig burkolt tipp a kitoloncolás elkerülésére.

Ha elutasítják a menedékkérelmüket, akkor pedig arra buzdítják a migránsokat, hogy indítsanak pert Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal ellen. A költségeket az állam fedezheti – okítják az illegális migránsokat, és még velük szimpatizáló ügyvédek elérhetőségeit is listázzák.

Ha valaki ügye már a kitoloncolási határozatig jut, akkor a jogi lépések helyett a fizikai ellenállást szorgalmazzák, például, hogy a migránsok tegyék nyilvánvalóvá, hogy önszántukból nem szállnak fel a repülőgépre.

A honlapról még a deportálásokat elítélő, illetve a maradás jogát propagáló szórólapok is letölthetők.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.