Amerikai elnök: itt az idő, hogy a háború véget érjen

Joe Biden szerint közel a megállapodás a gázai tűzszünetről – az elnök erről szombaton beszélt egy magánprogram után a Delaware állambeli Rehoboth Beachen, ahol szabadságát tölti.

Forrás: MTI2024. 09. 01. 6:33
Joe Biden amerikai elnök beszél a sajtónak, miután részt vett a Szent Edmond katolikus templomban tartott istentiszteleten a Delaware állambeli Rehoboth Beachen 2024. augusztus 31-én.
Joe Biden amerikai elnök beszél a sajtónak, miután részt vett a Szent Edmond katolikus templomban tartott istentiszteleten a Delaware állambeli Rehoboth Beachen 2024. augusztus 31-én. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök újságírók kérdésére ismét a háború végének szükségességéről beszélt, és óvott a korai következtetések levonásától az izraeli hadsereg által a Gázai övezetben talált holttestek személyazonosságát illetően. Megállapította, hogy sok a bizonytalanság az ügyben, és azt mondta, a nyilvános információval meg kell várni, amíg a családokat értesítik.

Az izraeli hadsereg feltételezése szerint elképzelhető, hogy a Hamász által tavaly október 7-én eljurcolt túszok holttesteire bukkantak.

„Úgy hiszem, hogy a küszöbén vagyunk a megállapodásnak” – fogalmazott Joe Biden a katari–egyiptomi–amerikai közvetítéssel zajló tűzszüneti tárgyalásokra vonatkozó kérdésre, és megjegyezte: „itt az idő, hogy a háború véget érjen”.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszél a sajtónak, miután részt vett a Szent Edmond katolikus templomban tartott istentiszteleten a Delaware állambeli Rehoboth Beachen 2024. augusztus 31-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.