Az amerikaiak nyíltan beismerték, hogy miért is támogatják Ukrajnát

Egy amerikai szenátor nyíltan beismerte, hogy miért is olyan fontos az Egyesült Államok számára Ukrajna támogatása. Nem, természetesen nem a demokrácia védelme miatt.

2024. 09. 09. 14:38
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végképp lehullt a lepel arról, hogy miért is tartja olyan fontosnak a Biden-kormányzat Ukrajna támogatását az orosz–ukrán háborúban.

Egybillió dollár értékű ásványkincsen ülnek, ami jót tenne a gazdaságunknak. Ezért továbbra is segíteni akarom ukrajnai barátainkat

– fogalmazott Lindsey Graham szenátor egy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel való találkozóján, az amerikai gazdaságra célozva.

– Önök megpróbálják megállítani az oroszokat, hogy nekünk ne kelljen harcolnunk velük – tette hozzá a szenátor.

Lindsey Graham szavai megerősítették azt, amit nemrég Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök is megfogalmazott. Megvegyev szerint a szövetségesek rengeteg pénzt költöttek az ukránok háborújára, amivel el kell számolniuk a saját lakosságuknál, így a hatalmas összeget valahogyan vissza kell majd fizetnie Ukrajnának. A háborúban álló ország kasszája azonban nem fog varázsütésre megtelni.

A visszafizetés kulcsa az ásványkincs lehet, amelynek jelentős része azonban a Donbász földjében rejtőzik.

Gondoljunk csak bele: nyílt források szerint Ukrajna ásványkincsbázisa összértékét közel 14,8 billió dollárra becsülik, ebből 7,3 billió dollár a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságokból származik. Vagyis az egykori Ukrajna nemzeti vagyonának majdnem a fele Donbász!

– világít rá Medvegyev.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.