Brutális mennyiségű hó esett Ausztriában + videó

Sokkoló felvételek érkeztek nyugati szomszédunkból. Idén korán jött a hó. A heves esőzések miatt katasztrófa sújtotta területté váltak az ország egyes részei.

2024. 09. 15. 6:40
Havat takarít el egy férfi az ausztriai Hinterstoderben 2024. szeptember 14-én, az erős havazás után (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan azt várták, hogy szeptemberben még kitart a meleg, és lassan érkezik meg az ősz, ehhez képest a hirtelen hőmérséklet-csökkenés Európa egyes részein nem várt heves havazást hozott. Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Ausztria egyes részein is kifehéredett a táj.

Ausztriában a nyárból közvetlenül a télben találták magukat az emberek. A hőmérséklet sokfelé tíz fok alá süllyedt, az Alpokban pedig a folyamatosan hulló hó magassága helyenként a nyolcvan centiméter feletti magasságot is elérte.

A közösségi oldalakon hihetetlen felvételek jelentek meg az Keleti-Alpokról. Ott a derékig érő hó szinte teljesen betemette a házakat és az autókat.

Ausztriát heves esőzések is sújtják. 

Az osztrák sajtó beszámolója szerint száz éve nem tapasztalt árvíz érheti el Alsó-Ausztriát. A heves esőzések miatt katasztrófa sújtotta területté váltak az ország egyes részei. Több tucat embernek kellett kiköltöznie az otthonából. Sok ház került víz alá.

Borítókép: Havat takarít el egy férfi az ausztriai Hinterstoderben 2024. szeptember 14-én, az erős havazás után (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.