Csehországban 250 ezer háztartás maradt áram nélkül a viharok miatt + videó

Egyre durvább a helyzet. Csehországban több mint 250 ezer háztartás maradt áram nélkül a pusztító vihar miatt – számolt be vasárnap a CTK ügynökség az energiaszolgáltatókra hivatkozva.

Forrás: MTI2024. 09. 15. 10:26
Rengetegen maradtak áram nélkül Csehországban a viharok miatt (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legdrámaibb helyzet a Lengyelországgal határos Morva-Szilézia keleti régiójában van. Csak ott több mint százezer háztartásnak kellett áram nélkül boldogulnia. A felázott talaj miatt számos fa dőlt a felsővezetékekre és a nagyfeszültségű vezetékekre. 

Az előrejelzések szerint az esőzések várhatóan hétfőig folytatódnak. A vasúti közlekedésben is jelentős fennakadások voltak, mivel fák dőltek a sínekre, számos pályaszakasz pedig víz alá került. Mintegy negyven vasútvonalat teljesen le kellett zárni. 

A Prága és Ostrava közötti fontos vasúti fővonal Studenka állomásnál víz alá került. Ezért számos lengyelországi és szlovákiai Eurocity-járatot töröltek. A vonalon a Prágából érkező vonatok Olomoucban, a Lengyelországból érkező vonatok Bohuminban végződnek. Martin Kavka, a vasútigazgatóság tűzoltóságának szóvivője szerint a tűzoltók a szombati nap folyamán mintegy 130 balesetnél avatkoztak be a vasútvonalon. 

 

A hatóságok felszólították a polgárokat, hogy lehetőség szerint kerüljék az autóval vagy vonattal való utazást.

Borítókép: Rengetegen maradtak áram nélkül Csehországban a viharok miatt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.