Dominikában lefoglalták a venezuelai elnök repülőgépét

Lefoglalták az amerikai hatóságok Nicolas Maduro venezuelai elnök gépét a Dominikai Köztársaságban. Az Egyesült Államok szerint a Dassault Falcont a szankciókat kijátszva vásárolta meg az államfő.

2024. 09. 03. 12:04
Dassault Falcon
Dassault Falcon (Forrás: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai hatóságok lefoglalták Nicolas Maduro venezuelai elnök repülőgépét, miután a vizsgálat kiderítette, hogy annak megvásárlása sértette az Egyesült Államok által kivetett szankciókat – számol be róla a CNN amerikai hírtelevízió.

Az elnöki gépet a Dominikai Köztársaságból Floridába szállították.

Ez üzenet a legfelsőbb szintig – mondta a lefoglalást foganatosító egyik tisztviselő, hozzátéve, hogy senki sem áll a történtek felett.

Luis Abinader, a Dominikai Köztársaság elnöke szerint a lefoglalt repülőgép nem a venezuelai kormány nevére volt bejegyezve, hanem „egy magánszemély nevére”. Az amerikai igazságügyi miniszter szerint a Dassault Falcon 900EX típusú repülőgépet illegálisan, egy fedőcégen keresztül vásárolták, és kicsempészték az Egyesült Államokból.

A repülőgép lefoglalása egy újabb jelentős akció a Belbiztonsági Nyomozóiroda részéről, amely hazai és nemzetközi partnereinkkel együtt dolgozik a Maduro-rezsim illegális tevékenységei ellen

– idézi Anthony Salisbury különleges ügynököt, a belbiztonsági nyomozóiroda (HSI) miami részlegének vezetőjét az ABC News amerikai hírtelevízió.

Az ügyre Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője is reagált. Zaharova szerint nem kizárt, hogy ezután az amerikaiak Juan Guaido ellenzéki vezetőt ültetik fel a gépre, aki így Venezuela elnökének kiadva magát járhatja be a világot.

Borítókép: Dassault Falcon (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.