Ez a Trump elleni támadás a demokratákat segítette

Iráni hackerek Donald Trump kampányszervezetétől megszerzett dokumentumokat osztottak meg Joe Biden kampánycsapatával a nyári hónapokban – közölték az amerikai hatóságok.

Forrás: MTI2024. 09. 19. 6:01
Presidential Candidate Donald Trump Holds Campaign Rally On Long Island
A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump volt amerikai elnök 2024. szeptember 18-án, a New York állambeli Uniondale-ben (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szövetségi Nyomozó Iroda és a Nemzeti Hírszerzés szerdai közleménye szerint „rossz szándékú iráni kiberszereplők június végén és július elején olyan, kéretlen elektronikus leveleket juttattak el Joe Biden elnökválasztási kampányában dolgozó személyeknek, amelyek Donald Trump volt elnök kampányától származó, nem nyilvános anyagok kivonatát tartalmazták”. 

Az amerikai hírszerző szervezetek feltételezése szerint az Iránhoz kötődő személyek június óta folytatják az amerikai választásokba való beavatkozást, és az ellopott kampányiratokat különböző amerikai médiaszervezetekhez is eljuttatták.

A hivatalos közlemény szerint az amerikai hatóságoknak nincs tudomásuk arról, hogy a címzettek válaszoltak volna az üzenetekre.

Borítókép: A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump volt amerikai elnök 2024. szeptember 18-án, a New York állambeli Uniondale-ben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.