Felszólították a bankokat, hogy ne finanszírozzanak bizonyos mezőgazdasági cégeket

Egy több mint száz klímavédelmi szervezetet tömörítő csoport arra szólította fel a legnagyobb bankokat, hogy állítsák le egyes agrárcégek finanszírozását, így hozzájárulva a lakosság hús- és tejfogyasztásának csökkentéséhez. Természetesen a klímavédelem jegyében.

Forrás: V4NA2024. 09. 19. 4:52
tehén, marha, hús, agrár (Forrás: Pexles)
Illusztráció (Forrás: Pexels)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Friends of the Earth által vezetett, több mint 100 klímavédelmi csoportot tömörítő szervezet nyílt levelet intézett olyan bankóriásokra, mint a JPMorgan Chase, a Citigroup és más magánbankok, hogy

hagyjanak fel a globális hús- és tejipari vállalatok finanszírozásával.

A Agriculture Dive jelentése szerint a csoport szerint a pénzintézetek hitelezési tevékenysége ugyanis aláássa a környezetvédelmi kötelezettségvállalásaikat. A nyílt levélben felszólítják a bankokat, hogy állítsanak le minden olyan finanszírozást, amely segíti az ipari állattenyésztés bővülését. Azt is követelik a pénzintézetektől, hogy írják elő a hús-, tej- és takarmányipari ügyfeleiknek, hogy hozzák nyilvánosságra éghajlatvédelmi intézkedési terveiket – hívta fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A levél szerint a megnövekedett hitelezés lehetővé tette, hogy a világ legnagyobb kibocsátói növeljék működésüket és kibocsátásukat. A Profundo és a Feedback Global kutatása arra mutat rá, hogy 2019 és 2022 között a pénzintézetek 15 százalékkal több hitelt nyújtanak a legnagyobb hús-, tej- és takarmányipari vállalatoknak, mint az előző négy évben. A hús- és tejágazatnak nyújtott 134 milliárd dollárnyi hitelből és kockázatvállalásból több mint a fele a Bank of America, a Citigroup és a JPMorgan Chase nevéhez fűződik.

Az ipari állattenyésztő vállalatok összeegyeztethetetlenek bolygónk biztonságos jövőjével, ezért itt az ideje, hogy a bankok és a befektetők elzárják a csapokat, és abbahagyják a növekedésüket lehetővé tevő finanszírozást

– mondta Martin Bowman, a Feedback Global vezető politikai és kampánymenedzsere egy nyilatkozatban.

A Slay News korábban arról is beszámolt, hogy

egy kormányzati jelentés az összes repülőtér bezárását, valamint a hús- és tejtermékek fogyasztásának teljes betiltását követeli a lakosság körében, hogy megfeleljenek a globalista „Net Zero”-nak.

A jelentést az Oxfordi Egyetem és a londoni Imperial College készítette az Egyesült Királyság kormánya számára, és egy ütemtervet határoz meg, amely meghatározza, hogy mikorra kell elérni bizonyos célokat. A jelentés szerint például azon kívül, hogy az összes repülőteret be kell zárni és a marha- és bárányhús fogyasztását illegálissá kell tenni, jelentős korlátozásokat kell bevezetni a mezőgazdaságban, és nem szabad új épületeket sem építeni.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.