Gyilkossággal vádolnak egy kiutasított marokkóit Franciaországban

Egy 19 éves diák holttestét találták meg a párizsi erdőben. A nyomozók nemi erőszak nyomait találták az áldozaton. A 22 éves gyanúsítottat Genfben tartóztatták le. Kiderült, hogy egy marokkói migránsról van szó, akit ki kellett volna toloncolni egy korábbi bűncselekmény miatt. A jogi arzenál módosítására tett ígéretet szerdán az új francia belügyminiszter. Az ügy országos visszhangot és számos politikai reakciót váltott ki.

Forrás: V4NA2024. 09. 26. 6:50
Bruno Retailleau, újonnan kinevezett francia belügyminiszter (Fotó: AFP)
Bruno Retailleau, újonnan kinevezett francia belügyminiszter (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen felerősítette a franciaországi migrációs vitát egy marokkói migráns letartóztatása, aki megerőszakolt és meggyilkolt egy párizsi diákot. 

Bővítenünk kell a jogi arzenálunkat

 – írta Bruno Retailleau belügyminiszter szerdán a közösségi oldalán. Az ügyészség emberölés és nemi erőszak miatt indított előzetes vizsgálatot.

A V4NA beszámolója szerint a 19 éves diáklány, Philippine holttestét még múlt szombaton találták meg a párizsi Bois de Boulogne erdőben. A Die Welt német lap igazságügyi forrásokra hivatkozva azt írja, egy marokkói származású férfiról van szó, aki már letöltötte a korábban nemi erőszakért kiszabott börtönbüntetését, és a kiutasítására várt. Mivel azonban Marokkó – mint sok más esetben – nem adta ki a szükséges papírokat, a migránst végül a hivatalos tájékoztatás szerint bizonyos feltételek mellett Franciaországban szabadon engedték. A gyanúsítottat Svájcban tartóztatták le, a kormány hamar kiadta a migránst Franciaországnak.

Ennek a bevándorlónak semmi keresnivalója nem volt itt, ellenőrizetlenül vált visszaesővé. Az igazságszolgáltatásunk túl laza

 – nyilatkozta a jobboldali Nemzeti Tömörülés párt vezetője, Jordan Bardella.

Egy újabb illegális bevándorló, egy újabb nem végrehajtott kitoloncolás

 – írta Marion Maréchal jobboldali képviselő.

A szocialista párt vezetője, Olivier Faure a maga részéről bírálta a gyanúsított szabadon bocsátását, mielőtt a Marokkóból való kitoloncolásához szükséges papírok megérkeztek volna. Tény, hogy Marokkó és más országok rendszeresen megtagadják a honfitársaik kitoloncolásához szükséges dokumentumok biztosítását. A kérdés Franciaország folyamatos diplomáciai konfliktusainak egyike.

Borítókép: Bruno Retailleau, újonnan kinevezett francia belügyminiszter (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.