Izraeli légi csapás Bejrút ellen: a Hezbollah elismerte a veszteségeit

Az izraeli légierő légi csapást mért Bejrútra, előzetes információk szerint egy F–35-ös vadászgépet vetettek be a támadásban. Az izraeli sajtó értesülései szerint a művelet célpontja a Hezbollah operatív csoportjának egyik parancsnoka, Ibrahim Akil volt.

2024. 09. 21. 7:46
A képen a Hezbollah Radwan Force parancsnokának, Ibrahim Akilnak a körözési plakátja látható.
A képen a Hezbollah Radwan Force parancsnokának, Ibrahim Akilnak a körözési plakátja látható. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok korábban hétmillió dolláros jutalmat ajánlott fel annak, aki információval szolgál róla. Akil nemzetközi körözés alatt állt, miután részt vett az amerikai nagykövetség elleni robbantásban, amely 63 ember életét követelte. A támadásban Akil mellett további 14 Hezbollah-tag vesztette életét, ezt a terrorszervezet is megerősítette.

Hezbollah szerint a támadás során elesett Ahmed Wahabi is, akit parancsnokként említenek, bár eddig ő mint parancsnok ismeretlen volt – írja az Israel Times.  

A Hamasz figyelmeztette Izraelt, hogy meg fogják fizetni ennek a „ostobaságnak” az árát. Hezbollah tájékoztatása szerint a jelenlegi harcok októberi kezdete óta már 497 tagjukat vesztették el izraeli csapásokban.

Borítókép: A képen a Hezbollah Radwan Force parancsnokának, Ibrahim Akilnak a körözési plakátja látható (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.