Kijev támadás alatt – „hihetetlenül sok ballisztikus rakétáról” számolnak be

Az orosz csapatok újabb rakétatámadást indítottak Kijev ellen. A csapás kombinált volt – cirkáló és ballisztikus rakétákkal is támadott az agresszor.

2024. 09. 02. 7:03
Szeptember 1-jén az orosz csapatok 10 Iskander-M ballisztikus rakétát lőttek ki Harkivra.
Szeptember 1-jén az orosz csapatok 10 Iskander-M ballisztikus rakétát lőttek ki Harkivra. Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cirkálórakétákat (valószínűleg X–101) hajnali 3 óra körül lőtték ki Tu–95MS stratégiai bombázókból az oroszországi Szaratov régióból. Ezek a rakéták bonyolult manőverek után, dél felől közelítették meg Kijevet – számolt be az egyik Telegram-csatorna a támadás részleteiről.

A cirkálórakéták fővároshoz való közeledésével egyidejűleg az ellenség KN–24/Iszkander–M ballisztikus rakétákat lőtt ki Kijevre és elővárosaira. Ezt egy támadó drón egészítette ki. A légvédelmi erők és eszközök több mint egy tucat cirkálórakétát és mintegy tucatnyi ballisztikus rakétát, valamint egy támadó drónt semmisítettek meg a főváros légterében. Hihetetlenül sok ballisztikus rakétát egyszerre!

Az előzetes jelentések szerint autók gyulladtak ki és nem lakóépületek rongálódtak meg. A károkkal és áldozatokkal kapcsolatos adatok pontosítása folyamatban van. A műveleti egységek a helyszínen dolgoznak. A műveleti összefoglaló adatait folyamatosan frissítik és pontosítják – írja a csatorna.

Borítókép: Szeptember 1-jén az orosz csapatok tíz Iskander–M ballisztikus rakétát lőttek ki Harkivra (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.