Kilépne a migrációs paktumból a holland kormány

A migrációs paktumból való kilépési szándékáról tájékoztatta az Európai Uniót Marjolein Faber holland menekültügyi és migrációs miniszter. Hollandia inkább saját kezébe venné a migrációs politika alakítását.

2024. 09. 18. 12:51
Marjolein Faber holland menekültügyi és migrációs miniszter
Marjolein Faber holland menekültügyi és migrációs miniszter (Fotó: ANP via AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollandia kilépne az uniós migrációs paktumból – tájékoztatta az Európai Bizottságot Marjolein Faber holland menekültügyi és migrációs miniszter.

Az ország „minden idők legkeményebb menekültügyi rendszerét” vezetné be – számol be róla a Dutch News holland hírportál.

A lépésre azután került sor, hogy a múlt héten az ország bejelentette, hogy szigorítaná a határellenőrzést, valamint egy olyan törvényt is hatályba léptetnének, amelynek értelmében befagyaszthatnák a menedékkérelmekről szóló döntéseket, és szükség esetén erőszakkal is kitoloncolhatnák a migránsokat – mutat rá a Bloomberg amerikai hírportál.

Brüsszel természetesen jogellenesnek tartja a migrációs paktumból való kilépési szándékot, a hollandok szerint viszont hasonló kivételre van már példa, hiszen Dánia és Írország nem részese a schengeni egyezménynek.

Borítókép: Marjolein Faber holland menekültügyi és migrációs miniszter (Fotó: ANP via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.