Megdöbbentő kutatás: a demokraták negyede szerint jobb lett volna, ha Trumpot megölik

Egy, a Donald Trump elleni második merényletkísérlet után végzett közvélemény-kutatás szerint a demokraták több mint negyede úgy véli, hogy az ország jobban járt volna, ha a merénylők sikerrel járnak.

2024. 09. 30. 5:08
Republican presidential candidate Donald Trump holds campaign rally
Former US President and Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign event at the Bayfront Convention Center in Erie, Pennsylvania, September 29, 2024. (Photo by DUSTIN FRANZ / AFP)
Donald Trump Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Napolitan News Service ezer regisztrált szavazó megkérdezésével készített közvélemény-kutatása a következő kérdést tartalmazta: „Bár mindig nehéz rosszat kívánni egy másik embernek, de vajon Amerika jobban járna, ha Donald Trumpot megölték volna a múlt hétvégén?”.

A válaszadók mindössze 69 százaléka válaszolt nemmel. Tizenhét százalék válaszolt igennel, míg 14 százalék azt mondta, hogy nem biztos a válaszában – hívja fel rá a figyelmet a Modernity hírportál.

A felmérés szerint a republikánusok 92 százaléka egyetért azzal, hogy az ország rosszabb állapotban lenne, ha Trumpot meggyilkolták volna, ez azonban felveti a kérdést, hogy miért gondolja ezt másképp a republikánusok nyolc százaléka. Ami azonban ennél is megdöbbentőbb, hogy

a demokraták 28 százaléka, vagyis több mint minden negyedik válaszadó azt válaszolta, hogy Trump megölése segített volna az országnak.

További egynegyedük azt mondta, hogy nem biztos benne. A felmérésből az is kiderült, hogy a demokraták 82 százaléka szerint Trump komoly veszélyt jelent a demokráciára, és csak nyolc százalékuk nem ért ezzel egyet.

Scott Rasmussen, az RMG Research elnöke ugyanakkor úgy kommentálta a felmérést, hogy

Nehéz elképzelni nagyobb fenyegetést a demokráciára nézve, mint a politikai ellenfél meggyilkolására irányuló vágy kifejezése.

Borítókép: Donald Trump republikánus elnökjelölt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.