Megelégelték az olaszok a bűnöző afrikai migránsokat

Romlik az olasz nagyvárosok közbiztonsága.

2024. 09. 11. 15:09
FRANCE-JO-FOREIGN-POLICE
Illustration of an Italian police officer (Polizia) at Place Saint-Michel for the Olympic Games in Paris on August 4, 2024.
Illustration d un policier italien (Polizia) a Place Saint-Michel pour les Jeux Olympiques  a Paris le 4 aout 2024. (Photo by Quentin De Groeve / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Illusztráció. Olasz rendőr Fotó: Hans Lucas via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre gyakrabban nyilatkoznak úgy az olaszok, hogy nem érzik magukat biztonságban sem az utcán, sem otthonaikban. Különösen azt tartják felháborítónak, hogy a bűncselekmények elkövetése után az afrikai bevándorlókat továbbra is szabadon engedik a hatóságok. 

Sajnos az is előfordul, hogy az elkeseredett olaszok inkább az önbíráskodást választják az igazságszolgáltatás helyett. 

A legfrissebb híradások egy tragédiává fajult incidensről számolnak be. 

Viareggióban hétfőn egy 65 éves olasz nőt támadott meg egy 47 éves algériai férfi. Az afrikai bevándorló végül kirántotta a nő autójából a táskáját és megpróbált elszaladni vele. 

A nő felháborodásában a férfi után ment, felhajtott a járdára és egy közeli üzlet kirakatának nyomta autójával. A kirakat üvege összeomlott a 47 éves férfi eszméletét vesztette. A nő végül magára hagyta a halálán lévő férfit, akit később kórházba szállítottak, de belehalt sérüléseibe. Az olasz nőt letartóztatték, és várhatóan 21 év szabadságvesztésre ítélik emberölés miatt. 

A Liga képviselője, Andrea Crippa az eset kapcsán elismerte, hogy sajnos túl gyakran fordul elő, hogy az állampolgárok az önbíráskodást választják. Ez azért van, mert egyáltalán nem bíznak az igazságszolgáltatásban és elegük van a gátlástalan bűnözésből. 

Tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a lopás és kisebb bűntényeket elkövetők valójában semmifajta büntetést nem kapnak. 

Ezt az is bizonyítja, hogy az olasz nő által végül halálra gázolt migráns már ismert volt a hatóságok előtt korábban elkövetett bűncselekmények miatt. 

A sajtó arról is beszámolt, hogy egy fiatal fiút vettek körbe, vertek meg és raboltak ki marokkói migránsok a milánói központi pályaudvaron. Az eset hétfőn történt, amikor Puglia tartományból, Bariból a 20 éves fiú a milánói politechnikumba sietett felvételi vizsgát tenni. Az észak-olaszországi nagyváros pályaudvarára érkezve azonban az erőszak fogadta. Három afrikai bevándorló körbevette, megpofozta és megrugdosta, majd elvették óráját, szemüvegét és hátizsákját. A 20, 34 és 50 éves marokkóiakat rövid időn belül letartóztatták a hatóságok. 

Borítókép: Illusztráció. Olasz rendőr (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.