Megmutatta igazi arcát az osztrák baloldal, a békés győztesekre támadtak + videó

Agresszív szélsőbaloldali csoportok masíroztak Bécs utcáin. A választásokat megnyerő Osztrák Szabadságpárt ellen indult tüntetés. A demonstrálók a békés győztesekre akartak támadni.

2024. 09. 30. 7:39
Illusztráció. Az Osztrák Szabadságpárt ellen tüntettek szeptember 27-én, Bécsben (Fotó: AFP)
Illusztráció. Az Osztrák Szabadságpárt ellen tüntettek szeptember 27-én, Bécsben (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi osztrák választásokon az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) magabiztos győzelmet aratott. A Herbert Kickl vezette jobboldali párt megnyerte a választásokat. Ez azonban a fősodratú médiának és a pártoknak nem tetszik. Mint arról a lapunk korábban beszámolt, Brüsszelben is rettegnek a patrióták győzelmétől. Ez tükröződik a Politico cikkében is.

Amíg a győztesek békésen ünnepeltek, addig a baloldaliak randalírozásba kezdtek. A választási estéjén a parlament előtt több száz szélsőbaloldali aktivista gyűlt össze, hogy tiltakozzon az FPÖ győzelme ellen. Fekete ruhába öltöztek, máglyát vittek magukkal és csuklyában voltak, s az Osztrák Szabadságpárt híveire akartak támadni. A tüntetők azt skandálták:

Ne engedjük, hogy a nácik uralkodjanak!

Illetve olyan transzparenseket vittek magukkal, amelyen azt írták, hogy „a nácik soha nem vonulhatnak fel!”. 

A tüntetők „Nácik kifelé” és „Kickl egy náci” rigmusokat kiabáltak.

Úgy tűnik, hogy egyeseknek a baloldalon nem tetszik a demokrácia és a népakarat. Azt viszont a Politico brüsszeli lap is elismeri, hogy a köztársasági elnök nehezen hagyhatja figyelmen kívül az FPÖ erős teljesítményét. 

 

Borítókép: Az Osztrák Szabadságpárt ellen tüntettek szeptember 27-én Bécsben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.