Németország 70 millió euróval segíti Ukrajna téli energiaellátását

Németország 70 millió euróval (28 milliárd forint) segíti Ukrajna távhő- és áramellátását a téli hónapokban – közölte szerdán a fejlesztési minisztérium Berlinben.

2024. 09. 25. 18:31
A Hmelnickij Atomerőmű Hmelnickij város közelében, Ukrajnában 2024. április 11-én
A Hmelnickij Atomerőmű Hmelnickij város közelében, Ukrajnában 2024. április 11-én Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca tájékoztatása szerint ennek részeként ukrán városoknak és településeknek kisebb tömbfűtőműveket, kazánokat, áramfejlesztőket és napenergia-paneleket biztosítanak. 

– Oroszország az energiaellátásra mért támadásaival meg akarja törni és el akarja űzni az ukránokat

– hangoztatta Svenja Schulze tárcavezető. 

– Támogatjuk Ukrajnát abban, hogy decentralizált módon újjáépítse energiaellátását, mert akkor Oroszország azt már nem fogja tudni olyan egyszerűen elpusztítani

– tette hozzá. A német minisztérium szerint az utóbbi hónapok orosz légicsapásaiban megsemmisült az ukrán hőerőművek 80 százaléka és a vízerőművek több mint egyharmada, ami a javítási erőfeszítések ellenére a téli hónapokban elkerülhetetlenül komoly áramkimaradásokat fog eredményezni.

Borítókép: A hmelnickiji atomerőmű Hmelnickij város közelében, Ukrajnában 2024. április 11-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.