Orosz külügyi szóvivő: új típusú terrorcselekmény a csipogók tömeges felrobbantása

A személyhívók tömeges felrobbanása Libanonban új típusú terrorcselekmény − mondta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő. Moszkva tanulmányozza a libanoni helyzetet.

Forrás: MTI2024. 09. 20. 13:29
Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő
Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új típusú terrorcselekmény a személyhívók tömeges libanoni felrobbantása − jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerdai szentpétervári sajtótájékoztatóján.

Ez egy teljesen újfajta terrorcselekmény, amely magában egyesíti mind a tömegességet, mind pedig a látszólag polgári célú, de terrorista célokra felhasznált új technológiák ilyen jellegű alkalmazását

− mondta a szóvivő.

A diplomata rámutatott, hogy a „kibertámadások” következtében többtucatnyi ember vesztette életét, köztük gyerekek is, több ezer ember pedig megsérült. A szóvivő kifejezte Oroszország mély aggodalmát a libanoni események veszélyes alakulása miatt.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes azt hangoztatta, hogy Moszkva alaposan tanulmányozza a libanoni helyzetet, de szó sincs arról, hogy az orosz diplomáciai személyzetet evakuálnák az országból.

Libanonban szeptember 17-én és 18-án tömegesen robbantak fel kommunikációs eszközök, elsősorban csipogók és adó-vevő készülékek Libanon különböző részein. A hivatalos adatok szerint 37 ember meghalt, köztük gyermekek is, több mint háromezren pedig megsebesültek.

Mint arról beszámoltunk, Modzstaba Amani iráni nagykövet is a sérültek között van.

A Hezbollah libanoni síita fegyveres mozgalom vezetője és a libanoni hatóságok Izraelt tették felelőssé az incidensért. Az izraeli hatóságok nem erősítették meg, de nem is tagadták érintettségüket.

Borítókép: Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.