Összevissza beszél Kamala Harris

Bármilyen katasztrofális állapotban van is az amerikai gazdaság, Kamala Harris alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje határozott véleménnyel rendelkezik a teendőkről és a megfelelő időzítésről is. Vagy mégsem?

2024. 09. 23. 12:38
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a demokraták abban reménykedhettek, hogy Joe Biden amerikai elnök bukásával vége az egész világot megbotránkoztató vagy épp megnevettető balfogások sorának, ám Biden alelnöke és a Demokrata Párt elnökjelöltje, Kamala Harris a jelek szerint főnöke példájához méltó módon képes a legváltozatosabb pillanatokban hülyét csinálni magából. Donald Trump republikánus elnökjelölt kampánya készített is egy összeállítást Harris legviccesebb pillanataiból.

Bár az elmúlt két hónapban hogy, hogy nem, több, a demokrata elnökjelöltnek kínos videó is eltűnt a közösségi médiából, azért akad még néhány.

Például amikor nagyon komolyan és határozottan megállapította, hogy „amikor a közösség gyermekeiről beszélünk, akkor ők a közösség gyermekei”.

Egy másik alkalommal az ASEAN-csúcstalálkozó résztvevőinek nyújtott beható tájékoztatást a demokrata kormányzat terveiről. – Együtt fogunk dolgozni, és továbbra is együtt fogunk dolgozni, hogy megoldjuk ezeket a problémákat, hogy megbirkózzunk ezekkel a kihívásokkal, és hogy együtt dolgozzunk, miközben folytatjuk a munkát.

Nem csak a mit, de a mikor is fontos. Kamala Harris megfogalmazásában „itt az ideje, hogy azt tegyük, amit eddig is tettünk, és ez az idő minden nap eljön”.

Joe Bidennel ellentétben Kamala Harris legalább jókedvű. Már-már túlságosan is az, hiszen számtalan alkalommal hozta magát és az egész demokrata kormányzatot kellemetlen helyzetbe azzal, hogy a legalkalmatlanabb pillanatokban fakadt megállíthatatlan kacajra. 

Az interneten jó néhány válogatást találni a demokrata elnökjelölt legidegesítőbb röhögéseiből, a néhány percesektől a tízórás verzióig.

A kérdés ezek után csak annyi: hogyan irányítaná az Egyesült Államokat valaki, aki még a saját arcizmain sem tud uralkodni?

 

Borítókép: Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.