Politikai menekült lett a venezuelai ellenzék vezetője, Gonzalez Urrutia

A választás után venezuelai ügyész körözést adott ki Gonzalez Urrutia ellen, amiért ragaszkodott ahhoz, hogy ő a választás jogos nyertese.

2024. 09. 08. 6:26
Edmundo Gonzalez Urrutia venezuelai ellenzéki vezető
Edmundo Gonzalez Urrutia venezuelai ellenzéki vezető Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A venezuelai kormány szombaton közölte, hogy Edmundo González Urrutia ellenzéki jelölt – aki bujkált, miután megtámadta Nicolas Maduro elnök vitatott újraválasztását – elhagyta az országot, és Spanyolországban kért menedéket – írta a CBC News.

„Miután néhány nappal ezelőtt menedéket kért a caracasi spanyol nagykövetségen, [Gonzalez Urrutia] politikai menedékjogot kért a spanyol kormánytól” – közölte a venezuelai alelnök a közösségi médiában, hozzátéve, hogy Caracas beleegyezett ebbe és biztosította, hogy az ellenzéki politikus elhagyja az országot.

A lap emlékeztet Venezuelában politikai válság van, mióta a hatóságok Madurót hirdették ki a július 28-i választások győztesének. Az ellenzék azt állítja, hogy bizonyítékai vannak arra, hogy elcsalták a választást.

Borítókép: Edmundo Gonzalez Urrutia venezuelai ellenzéki vezető (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.