Robbanásra ébredtek Kölnben

Újabb detonáció rázta meg Németországot. Egyre több, és egyre durvább bűncselekményt követnek el a nyugati országban.

2024. 09. 18. 10:37
Another explosion in Cologne city center
Szilánkok és ruhadarabok hevernek a robbanás helyszínén (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanás történt ma délelőtt Kölnben, a belváros egyik lakó- és kereskedelmi épülete előtt. Szerda kora reggel hangos csattanásra ébredhettek a helyiek, majd egy villanás következett. A detonáció következtében az ablaküvegek összetörtek, a mennyezet pedig leomlott. Az egyik jól ismert kölni ruhaüzletet nagyrészt tönkretette a robbanás.

Rendőrkutya kutat egy üzlet romjai között Kölnben (Fotó: AFP)
Rendőrkutya kutat egy üzlet romjai között Kölnben (Fotó: AFP)

A német sajtó beszámolója szerint nyilvánvalóan gyúlékony folyadékot használtak az épület elleni támadáshoz, ugyanúgy, ahogy hétfő reggel. A ma reggeli robbanásban senki sem sérült meg. A detonáció tüzet okozott, a tűzoltóság azonban gyorsan el tudta oltani a lángokat. A területet egyelőre lezárták a hatóságok.

A tetthely mindössze néhány száz méterre van a hétfői robbanás helyszínétől. Mindkét bűncselekmény háttere mostanáig tisztázatlan. 

Borítókép: Szilánkok és ruhadarabok hevernek a robbanás helyszínén (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.