Sokkoló történet az ukrán kényszersorozásról + videó

A munkahelyén kényszersorozták, majd egyenesen a frontra vitték annak az ukrán menekült lánynak az idős édesapját, aki exkluzív interjút adott a Tényeknek.

Forrás: TV22024. 09. 27. 9:24
Az Ukrán Fegyveres Erők egy katonája Ukrajnában 2024. szeptember 12-én (Fotó: AFP)
Az Ukrán Fegyveres Erők egy katonája Ukrajnában 2024. szeptember 12-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő riportban mutatta be a TV2 az ukrajnai hétköznapokat. A beszámolóban bemutatnak egy utcán sétáló férfiról egy videót, akit három katona elkap, lefogják, majd a közeli mikrobuszhoz viszik, miközben az ott álló rendőr csak nézi, hogy mi történik. A férfi menekülni próbált, de ez nem sikerült.

Mint a Tények beszámolt, az ukrajnai kényszersorozások egyre brutálisabbak, a férfiakat a nyílt utcán bárhol elkaphatják. Erről egy fiatal ukrán pár név nélkül beszélt a hírműsornak. Mint mondták, több barátjukat és családtagjukat is elfogták, a frontra vitték. 

Az egyik ismerősöm munkából ment haza, amikor az ukrán katonák elállták az útját. Előbb belökték a buszba, semmit sem kérdeztek tőle. A papírjait sem ellenőrizték. Azonnal besorozták. Hetekkel később már a fronton volt

 – mondta egy férfi.

A megszólaltatott pár közül először a nőnek sikerült elhagynia Ukrajnát, majd a férje is megmenekült. Azt mondták, Ukrajnában egyre tarthatatlanabb a helyzet, a férfiak szinte sehol nincsenek biztonságban a kényszersorozások miatt. A lány szerint édesapját a munkahelyéről vitték a frontra.

Az 57 éves édesapám a munkatársaival dolgozott, amikor a sorozóbrigádok bementek. Megfogták és egyenesen a frontra vitték őket. Legalább ötven embert. Két-három hét múlva a társaság fele halott volt

 – nyilatkozta a nő. 

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint a nyugati fegyverszállítmányok nem békét hoznak a térségbe, hanem szenvedést, miközben családokat szakítanak szét.

Borítókép: Az Ukrán Fegyveres Erők egy katonája Ukrajnában 2024. szeptember 12-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.