Szenzációs bizonyítékot árvereztek el, ami John F. Kennedy elnök járműkonvoját örökítette meg a gyilkos lövés után

Egy nemrég előkerült filmfelvétel mutatja John F. Kennedy néhai amerikai elnök járműkonvoját, amint 1963. november 22-én Dallasban a Parkland Memorial Kórház felé halad, miután az elnököt halálosan megsebesítették. A felvételt szombaton 137 500 dollárért adták el az RR Auction bostoni árverésén.

2024. 09. 29. 10:40
Soha nem látott, ritka 8 mm-es színes film JFK konvojáról 1963. november 22-ről, az aukción
Soha nem látott, ritka 8 mm-es színes film JFK konvojáról 1963. november 22-ről, az aukción Forrás: RR Auction
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmet Dale Carpenter Sr. készítette, és családja gyűjteményében őrizte meg. A felvételen jól érzékelhető a kétségbeesett sietség és a szívszorító pillanat, ahogy a járműkonvoj a dallasi Lemmon Avenue-n halad az I-35-ös autópályán a belváros felé. Az események során Kennedy elnököt lelőtték, amikor a járműkonvoj áthaladt a Dealey Plazánál, ahol a merénylő, Lee Harvey Oswald tüzet nyitott a Texas School Book Depository épületének hatodik emeletéről – írta meg a FoxNews.

Dale Carpenter unokája, James Gates elmondta, hogy a család tudott a felvétel létezéséről, de ritkán beszéltek róla. Először 2010 körül vetítette le a filmet a szobája falára, és meglepődött a látottakon, különösen azon a részen, amikor a járműkonvoj az I-35-ös autópályán száguld. Az aukciósház néhány állóképet nyilvánosságra hozott a felvételről, de a teljes videót nem teszik közzé.

Borítókép: Soha nem látott, ritka 8 mm-es színes film JFK konvojáról 1963. november 22-ről, az aukción (forrás: RR Auction)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.