Terrorista lőtt agyon három izraeli alkalmazottat egy határátkelőnél

Egy Jordániából teherautóval érkező terrorista lelőtt három izraeli alkalmazottat az Allenby-hídnál lévő határátkelőnél vasárnap reggel. A merénylőt a biztonságiak agyonlőtték – jelentette az izraeli hadsereg (IDF).

Forrás: MTI2024. 09. 08. 14:48
Az izraeli erők a helyszínen vizsgálódnak, miután egy teherautósofőr tüzet nyitott a Jordánia és Ciszjordánia közötti Husszein király (Allenby) hídnál 2024. szeptember 08-án
Az izraeli erők a helyszínen vizsgálódnak, miután egy teherautósofőr tüzet nyitott a Jordánia és Ciszjordánia közötti Husszein király (Allenby) hídnál 2024. szeptember 08-án Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli mentőszolgálat megpróbálta megmenteni a három életveszélyes sebesültet, de röviddel később kénytelen voltak halottnak nyilvánítani őket. Az IDF közleménye szerint a terrorista fegyverrel a kezében kiszállt járműve vezetőfülkéjéből, és tüzet nyitott a határállomás izraeli dolgozóira. A jordániai hatóságok közölték, hogy kivizsgálják az esetet. 

A támadást követően az izraeli hatóságok lezárták az összes jordániai szárazföldi határátkelőt. Az Allenby-híd melletti határállomást elsősorban áruszállításra használják, valamint olyan, Ciszjordániában élő palesztinok haladnak át rajta, akiknek nincs belépési engedélyük Izraelbe, és ezért Jordániából utaznak külföldre. 

Benjámin Netanjahu miniszterelnök a vasárnapi kormányülésem részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. „Gyilkos ideológia vesz körül minket, amelyet Irán gonosz tengelye vezet” – mondta. 

Az Iszlám Dzsihád terrorszervezet üdvözölte a „jordániai nép hősének hősies akcióját”. „Az akció hűen tükrözi, hogyan gondolkodnak az arab országok népei az Izrael palesztinok ellen elkövetett tömegmészárlásáról” – hangoztatta a palesztin terrorszervezet.

Borítókép: Az izraeli erők a helyszínen vizsgálódnak, miután egy teherautó-sofőr tüzet nyitott a Jordánia és Ciszjordánia közötti Husszein király (Allenby) hídnál 2024. szeptember 8-án (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.