Terrortámadásra készült egy migráns Murciában

A marokkói férfi szóváltásba keveredett a helyi fiatalokkal az egyik diszkóban, majd bosszúból megpróbálta elgázolni őket.

2024. 09. 27. 17:41
Az okmányok nélkül érkező migránsok között olyanok is vannak, akik merényletet terveznek
Az okmányok nélkül érkező migránsok között olyanok is vannak, akik merényletet terveznek Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tömeges gázolásra készült egy marokkói migráns a spanyolországi Murcia régióban. A férfi a Cieza nevű település egyik szórakozóhelye mellett akarta végrehajtani a tömeggyilkosságot, de próbálkozása sikertelen volt, nem sérült meg senki. A férfi egy személygépkocsival érkezett a helyszínre, amit a járdára irányított, ahol fiatalok egy nagyobb csoportja beszélgetett, de mindenkinek sikerült elugrania a fékezés nélkül érkező jármű elől. 

A csendőrség szerint a pánikot keltő esemény mögött nem volt dzsihadista indíték. Eddigi adataik szerint a marokkói férfi összetűzésbe került néhány fiatallal a diszkóban, majd megvárta őket az autójában és amikor kiléptek a szórakozóhelyről, dühből akarta elgázolni őket. 

Több szemtanú a történtek láttán azonnal hívta a csendőröket, akik gyorsan a helyszínre érkeztek és még a közelben sikerült elfogniuk a támadót. Tájékoztatásuk szerint a migráns letartóztatáskor nagyon agresszív volt, szembeszállt az ügynökökkel és megpróbált elmenekülni előlük.

 A dél-spanyolországi régióban egyre sűrűbben fordulnak elő migránsok által elkövetett bűncselekmények. Szerdán a rendőrség egy 19 algériai bevándorlóból álló bűnszervezetet is felszámolt, akik a Murcia partjaihoz csónakkal érkező illegális migránsok szállításával foglalkoztak. Egyelőre nem tudni, hány embernek segítettek eltűnni a hatóságok elől a kockázatos nyílt vízi utazás után. A bíróság elrendelte a migránsok előzetes letartóztatását, tettükért 4-től 8 évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak. 

Közben az OkDiario nevű portál arról ír, hogy a szintén spanyolországi Zaragoza megye Ateca nevű településén két kiskorú illegális migráns követett el szexuális erőszakot az egyik befogadóközpontban még augusztusban. A lap az azóta már megszületett bírósági végzésre hivatkozva azt írja, hogy a történteknek szemtanúja is volt, méghozzá az egyik arab származású felügyelő, aki nem tett semmit, hogy megakadályozza az agressziót. 

Az érintett befogadóállomást, amire többen horrorközpontként utalnak, nemrégiben bezárták, miután kiderült, hogy több bűncselekmény is történt a falai között. Néhány ottani alkalmazott előzetes letartóztatásba került, mert kiderült, hogy egyrészt egy bűnszervezet tagjai voltak, másrészt olyan súlyos bűncselekményekért felelősek, mint például kiskorúak ellen elkövetett kínzás. 

Borítókép: Az okmányok nélkül érkező migránsok között olyanok is vannak, akik merényletet terveznek (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.