Tízezrek tüntettek Dél-Koreában intézkedéseket követelve a globális felmelegedés ellen

Több mint harmincezer tüntető gyűlt össze a rekkenő hőségben szombaton Dél-Korea fővárosában, Szöulban, hogy erőteljesebb fellépést követeljen a kormánytól a globális felmelegedés megfékezésére.

Forrás: MTI2024. 09. 07. 13:08
Illusztráció. Hatalmas a hőség Dél-Koreában (Fotó: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez volt az idei legnagyobb megmozdulás Dél-Koreában, a több mint 30 Celsius-fokos melegben idősek és fiatalok együtt vonultak utcára, megbénítva a szöuli közlekedést. 

Az idei nyarat légkondicionáló berendezés nélkül nem lehetett kibírni. Olyan problémával állunk szemben, amely nem csupán egyetlen ország egyedi problémája. Rendszerszintű változásra van szükségünk, és ideje cselekedni, mert kifogyunk az időből

 – figyelmeztetett a tüntetés egyik szervezője. A tiltakozóakciót az alkotmánybíróság múlt havi határozata váltotta ki, amelyben a testület kimondta, hogy az ország klímaváltozási jogszabálya nem védi meg az alapvető emberi jogokat, és nincsenek célkitűzései a jövő generációinak védelmére. 

Dél-Korea egyike a világ legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó országainak.

 A kormány nemrég azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra az ipari üvegházhatású gázok kibocsátását negyven százalékkal csökkenti a 2018-as szinthez képest.

Borítókép: Illusztráció. Hatalmas a hőség Dél-Koreában (Fotó: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.