Több civil sérültje is van az ukránok támadásának + videó

A kijevi erők reggeli ágyúzása következtében nyolc ember megsebesült – közölte Vjacseszlav Gladkov, az oroszországi Belgorod régió kormányzója.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 09. 16. 8:47
Megsérült járművek az ukrán fegyveres erők által az oroszországi Belgorod városa ellen 2024. szeptember 2-án végrehajtott katonai támadás következtében
Megsérült járművek az ukrán fegyveres erők által az oroszországi Belgorod városa ellen 2024. szeptember 2-án végrehajtott katonai támadás következtében Fotó: Emil Leegunov Forrás: Anadolu/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belgorodi kormányzó hétfő reggel jelentette, hogy Belgorodot lőtték, a jelentések szerint autók égtek és lakott területeket találtak el, írta a RIA Novosztyi.

Az előzetes adatok szerint nyolc civil megsebesült. Az egyik érintett állapota rendkívül súlyos, a többieknek közepesen súlyos sérülései vannak. A mentők a sebesülteket Belgorod városának egészségügyi központjaiba szállították. A találatok következtében kigyulladt egy lakóház és több mint 15 autó is. A tűzoltók jelenleg is a helyszínen vannak

 – írta Gladkov a Telegram-csatornáján.

A kormányzó azt is elmondta, hogy a támadás helyszínén, ahol egy ház teljesen leégett, a lakók a szirénát meghallva a fürdőszobában kerestek menedéket, őket később a segítségükre siető szomszédok mentették ki.

„Belgorodban 21 lakóház üvegezése sérült meg, betörtek az ablakok, a tetők és a homlokzatok is megsérültek, a támadás következtében ezeken túl egy magánház teteje, egy garázs és egy kerítés is megsérült, négy gépkocsit pedig repeszek találtak el" – írta a kormányzó.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Anadolu/AFP/Emil Leegunov) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.