Többen meghaltak egy iskolai mészárlásban + videó

A kerület összes iskoláját lezárták.

2024. 09. 04. 21:10
Aggódó szülő viszi biztonságba a gyermekét egy iskolai lövöldözés után az amerikai Georgia államban
Aggódó szülő viszi biztonságba a gyermekét egy iskolai lövöldözés után az amerikai Georgia államban Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább négy fiatal meghalt, harminc embert pedig kórházba szállítottak, miután egy fegyveres lövöldözni kezdett egy amerikai középiskolában, Georgiában. A rendőrség eddig egy embert tartóztatott le.

Az egyik szülő a CNN amerikai csatornának elmondta, hogy éppen dolgozott, amikor kapott egy sms-t, hogy lövöldözés van a középiskolában. Azt mondta, hogy a gyermeke a szomszédos általános iskolában volt a támadás idején. A kerület összes iskoláját lezárták. 

A szülő azt mondta, hogy mindent otthagyott, és az iskolához ment. Amikor odaért, már rengeteg szülő aggódva várta a fejleményeket a gyerekeikről.

Később egy fotót is közzétettek a feltételezett gyilkosról, egy kapucnis férfi lehet a támadó.

Jud Smith, Barrow megye seriffje szerint a hatóságok igyekeznek válaszokat találni, de a nyomozás még napokig is eltarthat.

Erin Clark, az egyik 17 éves diák édesanyja arról beszélt a médiának, hogy épp a munkahelyén volt, amikor a fia sms-ben írt a lövöldözésről. „Iskolai lövöldözés. Nagyon félek! Nem viccelek” – írta a megrémült diák. „Azonnal indulok a munkából” – válaszolta Clark. „Szeretlek” – írta vissza a fia. „Én is szeretlek, kicsim” – válaszolt az anyja, mielőtt a középiskolához rohant.

A fia, aki végzős az iskolában, nyolc vagy kilenc lövést hallott, mielőtt becsukta volna az osztályterem ajtaját. Ő és egy másik osztálytársa székekkel és asztalokkal torlaszolták el az asztalokat.

Egy másik fiatal azt mondta, éppen kémiaórán voltak, amikor sikolyokat és lövéseket hallottak. A órát tartó tanár az ajtóhoz ment, amikor egy másik oktató berohant az ajtón és azt kiabálta, hogy torlaszolják el bejáratot.

A rendőrség később közölte, hogy reggel egy ismeretlen férfi telefonon figyelmeztette az intézményt, hogy a nap folyamán öt iskolában lesz lövöldözés.

Joe Biden elnök leszögezte, hogy elfogadhatatlan az erőszak minden fajtája, és együttérzéséről biztosította az áldozatok családjait. A demokrata elnök még ezt a helyzetet is arra használta fel, hogy a republikánus törvényhozókat bírálja a fegyvertatással kapcsolatos vita miatt.

Egyszerűen felháborító, hogy országunkban, az Amerikai Egyesült Államokban a szülőknek minden nap azzal az aggodalommal kell iskolába küldeniük gyermekeiket, hogy vajon élve tér-e haza a gyermekük

– reagált Kamala Harris alelnök, a demokraták elnökjelöltje.

Borítókép: Aggódó szülő viszi biztonságba a gyermekét egy iskolai lövöldözés után az amerikai Georgia államban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.