Tovább támadja a Tisza Párt a rezsicsökkentést

Szerintük inkább ösztönözni kellene a lakosságot a takarékosságra, az olcsó energiaárak pedig nem segítik ezt.

2024. 09. 29. 20:53
MAGYAR Péter
Magyar Péter, a Tisza párt elnöke Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi azt a módszert támadjuk, ahogy a kormány bevezette [a rezsicsökkentést], az energiaárakkal nincs köszönőviszonyban az, ahogyan az árakat megállapítják, és ez a pénz rossz helyre kerül. Azt, amit lakossági megtakarításként az emberek elkönyvelhetnek, a vízvezetékek cseréjére, az elektromos áramhálózat kapacitásnövelésére lehetne fordítani, de információink szerint kormányközeli cégek gazdagodnak belőle” – jelentette ki az M1-nek nyilatkozva Gerzsenyi Gabriella. Magyar Péter pártjának EP-képviselője azonban még ennél is továbbment, és kifejtette, 

szerintük az embereket spórolásra kellene kényszeríteni, de ha alacsonyak az energiaárak, akkor nem fognak spórolni. 

Egészen pontosan úgy fogalmazott:

Ami szerintünk nagyon segítené a lakosság érdekét és helyzetét: egyrészt ösztönözni kellene a megtakarításra, mert a jelenlegi formájában ez nem ösztönzi az embereket a megtakarításra, mert ha úgyis olcsó, akkor miért foglalkoznának vele, hogy mennyit fogyasztanak.

Az M1 tudósítójának kérdésére, szerintük emelni kellene-e az energiaárakon, azt mondta, inkább a lakóingatlanok energetikai beruházásait segítenék.

@mikvannak6 Magyar Péter tisza párt európai képviselő elmondta hogy képzelik el magyarorszagon a rezsicsökkentést #magyarorszag #rezsicsokkentes #magyarpéter #tiszapárt ♬ eredeti hang - mikvannak6

Az ellenzéki politikus felidézte, hogy korábban az Európai Bizottságnál (EB) dolgozott, és egy jelentésben leírták, hogy ebben a formában nem támogatható a rendszer. Az M1 tudósítója ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a jelentésben azt írták, hogy a rezsicsökkentést azonnali hatállyal ki kell vezetni.

Nem újkeletű egyébként, hogy Magyar Péter pártja a magyar emberek millióinak segítő rezsicsökkentést támadja, Gerzsenyi Gabriella ráadásul maga vallotta be egy korábbi bejegyzésében, hogy

évekig fúrta Brüsszelben a magyarországi rezsicsökkentést.

Bejegyzésében akkor azt írta:

Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan. Hát, most már nincs hivatalos mandátumom, hogy erre javaslatot tegyek.

Gerzsenyi egyébként 2005 és 2021 között dolgozott Brüsszelben, az Európai Bizottságnál. 

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.