Újabb medvetámadás történt Romániában

A fiatal férfit kórházban ápolják.

Forrás: MTI2024. 09. 03. 21:09
Egyre több a medvetámadás Romániában
Egyre több a medvetámadás Romániában Fotó: Biosphoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fiatal férfira támadt egy medve kedden a romániai Máramaros megyében, a baleset Jód (románul Ieud) település térségében, 900 méter magasságban történt – nyilatkozott kedden az Agerpresnek Dan Benga, a Máramaros megyei hegyimentő szolgálat vezetője.

A hegyimentő szerint a 28 éves férfi elveszett állatát kereste az erdőben, amikor rátámadt egy bocsos anyamedve. Az áldozatnak több sérülése van, de nem volt életveszélyben, amikor rátaláltak.

A mentőcsapatok ellátták sérüléseit, majd mentővel szállították kórházba további kivizsgálásra. A férfi mentésében a hegyimentők, a rohammentősök és a rendőrség mellett helybéliek is részt vettek. Romániában legutóbb csütörtökön támadt emberre egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében, Kolibica üdülőtelepen. Ugyanebben a megyében pár hete is volt hasonló eset, míg a Hargita megyei Csatószegen a múlt héten második alkalommal támadt emberre egy nagyvad, melyet végül sikerült kilőni. Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.

Borítókép: Illusztráció – egyre több a medvetámadás Romániában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.