Újra lövések dördültek el Donald Trump közelében + videó

A volt elnök biztonságban van.

2024. 09. 15. 21:18
Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Trump elnök biztonságban van, miután lövések dördültek a közelében. További részletek egyelőre nincsenek” – áll Steven Cheung, a Trump-kampány kommunikációs munkatársa közleményében. 

A volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje a Palm Beach-i golfpályán volt, amikor több lövésre lettek figyelmesek. 

A titkosszolgálat is megerősítette az esetet, és szorosan együttműködik a hatóságokkal, valamint vizsgálja a helyzetet.

A Secret Service a Palm Beach megyei seriff hivatalával közösen vizsgálja a Donald Trump volt elnökkel kapcsolatos incidenst, amely nem sokkal délután két óra előtt történt

– olvasható a közleményben. A golfpályát elővigyázatosságból lezárták. Később azt is közölték, hogy a hatóságok tüzet nyitottak az egyik tettesre.

Donald Trump Jr., a volt elnök fia a közösségi oldalán arról írt, hogy a rendőrök egy AK-47-es fegyvert találtak a bokrok között, egy embert pedig letartóztattak. Ez egy nagy kaliberű fegyver, és ezzel akár 800 méteres távolságból is el lehet találni célpontokat. A fegyver mellett egy hátizsákot és a kamerát is lefoglaltak.

Egyes források először azt állították, hogy nem a korábbi elnök volt a célpont. A CNN ugyanakkor nyomozati forrásokra hivatkozva azt írta, Trumpot akarták megölni. Hivatalos hatósági közleményt azonban még nem adtak ki erről.

Lindsey Graham republikánus szenátor az X-en azt írta, hogy beszélt a volt elnökkel. „Jó hangulatban van, eltökéltebb, mint valaha, hogy megmentse országunkat”.

Donald Trump ellen július 13-án a Pennsylvania állambeli Butler városban egy választási gyűlésen merényletet kíséreltek meg. Akkor a támadót, a 20 éves Thomas Matthew Crooks-t a hatóságok semlegesítették, és életét vesztette. A merénylet során egy ember életét vesztette, ketten súlyosan megsebesültek, míg Donald Trump a fülén könnyebb sebesülést szenvedett.

Úgy tudni, az elkövető autóval akart elmenekülni a helyszínről, a rendőrség azonban hamar elfogta a támadót.

A CNN szerint nem sokkal a támadás után maga Donald Trump is reagált, egy levélben azt írta a támogatóinak:

Semmi sem fog lelassítani engem. Soha nem adom meg magam! Mindig is szeretni foglak titeket, amiért támogattok engem.

A Fox News műsorvezetője, Sean Hannity arról számolt be, hogy beszélt Donald Trump volt elnökkel a lövöldözés után, az elnökjelölt azt mondta: „A fenébe, még be akartam fejezni ezt a meccset!”

Michael Waltz floridai republikánus képviselő felszólította az amerikai titkosszolgálatot, hogy a héten tájékoztassa a kongresszust a Donald Trump volt elnök közelében történt biztonsági incidens után.

A Fehér Ház közölte, hogy Joe Biden elnököt és Kamala Harris alelnököt tájékoztatták az incidensről. 

Tájékoztatást kaptam a Trump volt elnök és floridai ingatlana közelében leadott lövésekről szóló jelentésekről, és örülök, hogy biztonságban van. Az erőszaknak nincs helye Amerikában

– üzente az X-en Kamala Harris.

Rachel Vindman balliberális újságíró viccet csinált az újabb lövöldözésből.

Senkinek sem sérült meg a füle, mindenki élheti tovább az életét vasárnap délután

– fogalmazott gúnyosan.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.