Vádat emeltek New York demokrata polgármestere ellen

A vádesküdtszék jóváhagyta a vádemelést Eric Adams New York-i polgármester ellen. A demokrata városvezető ellen felhozott vádakat egyelőre nem ismertették, de amerikai sajtóhírek szerint törvénytelen külföldi adományokat fogadhatott el a kampánya. A török kormánnyal játszhatott össze a városvezető.

Forrás: Origó2024. 09. 26. 10:55
Eric Adams New York-i polgármester
Eric Adams New York-i polgármester Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt egy szövetségi vádesküdtszék Eric Adams New York-i polgármester ellen – számol be róla az Origó. A vádat vagy vádakat egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a lap forrásai szerint az Adams elleni nyomozás azt vizsgálta, hogy összejátszhatott-e a kampánya a török kormánnyal annak érdekében, hogy törvénytelen külföldi adományokhoz jusson.

Bár Adamst három évvel ezelőtt azzal az ígérettel választották meg, hogy visszaszorítja a bűnözést, most mégis ő lett az első hivatalban lévő New York-i polgármester, akinek szövetségi büntetőügyben kell bíróság elé állnia – mutat rá a The New York Times amerikai napilap.

Adams közleményben reagált a hírre: „Mindig is tudtam, hogy ha kiállok a New York-iak mellett, célponttá válok – és célponttá is váltam. Ha vádat emelnek ellenem, ártatlan vagyok, és minden erőmmel és lelki erőmmel harcolni fogok” – idézte a polgármester szavait a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Az elmúlt hónapokban az FBI több házkutatást is végzett Adams közeli munkatársainál. A szövetségi nyomozók állítólag azt vizsgálják, hogy Adams 2021-es polgármesteri kampánya összejátszott-e a török kormánnyal és más szervezetekkel a pénzszerzés érdekében.

Adamst a történtek fényében többen is lemondásra szólították fel, köztük a Demokrata Párt balszárnyához tartozó Alexandria Ocasio-Cortez kongresszusi képviselő, aki az X-en közzétett posztjában adott hangot kétségeinek azzal kapcsolatban, hogyan tudná Adams tovább vezetni a nagyvárost – írja a Breitbart amerikai hírportál.

Borítókép: Eric Adams New York-i polgármester (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.